Görüş Bildir
Haberler
Uludağ Sözlük’te Efsaneleşmiş 11 Olay ve Kişi

Uludağ Sözlük’te Efsaneleşmiş 11 Olay ve Kişi

Sozluklerin Efendisi
27.06.2014 - 15:47 Son Güncelleme: 27.06.2014 - 17:47

2005’in Aralık’ında, karlı bir sabahın köründe klavye başlığına girilen ilk entry ile kuruldu Uludağ Sözlük. Mottosu “ulu’lardan ulu bir sözlük” olan bu sözlük Ekşi Sözlük’ün en iyi alternatiflerinden biri olmuş, zaman geçtikçe Alexa’da Türkiye içinde ilk 100’e Dünya çapında ilk 5000’e girmiş bir site olmuştu. Son yıllarda ise başlı başına bir “troll” mekanı olan Uludağ Sözlük’teki efsane olayları ve kişileri şöyle bir inceledik ve ortaya şunlar çıktı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sözlük Yazarlarının İtirafları

1. Sözlük Yazarlarının İtirafları

İçinde barındırdığı 127 bin’den fazla entry ile insanların derdini anlattığı, içini döktüğü, hoşlandığı kıza çaktırmadan yürüdüğü o efsanevi başlık. Gece tam 00.00’da entry girme klişesi ile, günde aldığı ortalama 100 entry ile efsane olmuş o başlık.

2. Bluevelve

2. Bluevelve

Kaslı ve Ateist olan bu yazar, Uludağ Sözlük’ün en başarılı, en kötü karmaya sahip yazarlarından biri. Ateist yapısıyla dikkat çeken bluevelve sözlüğün efsaneleri arasında yer almayı hak eden bir yazar. Gerek ikinci nesil olması gerekse bu işlerden sıkılmaması bunu açıklar nitelikte.

3. Hicbiseyebosunaiclenmeyenadam

3. Hicbiseyebosunaiclenmeyenadam

Gerçekten de hiçbir şeye boşuna içlenmeyen bu adam Uludağ Sözlük’ün negatif bluevelve’si. Muhafazakar yapısı gereği Ak Parti’li olan ve bu davranışlarıyla fazlasıyla dikkat çeken nam-ı diğer HBBİA ayrıca sıkı bir Recep Tayyip Erdoğan hayranı. Her entry’sinin başındaki “evet efendim” ile nickini bile okumadan entry ve başlık kime ait çözebilirsiniz.

4. Oytunkaran

4. Oytunkaran

Her sözlük sahibinin bünyesinde barındırmak isteyeceği bir yazar. Geçtiğimiz günlerde 41 bin entry girerek 41 kere maaşallah dedirten bu yazarın açtığı her başlık da cidden dikkat çekici. Günlük ortalama 39 entry giren ve her açtığı başlık da kendi çapında tutan bu yazar sözlükten bir gün silinirse hisseler yüzde 3 düşecekmiş. Tabi bu sadece sözlük rivayeti.

5. Protest Sanayici

5. Protest Sanayici

Belki de sözlükte en çok okunan, en çok hakkında yorum yapılan ve hatta en çok bilinen yazar.  Sözlüğe en çok emeği veren, 24 bin entrysi ile siyasi ve tarihi bilgisini konuşturan, coşturan kişi. Bir çok köşe yazarının alıntı yaptığı, 2013 yılının en iyisine imza atan, klavyesine sağlık diyeceğiniz, milliyetçi bir yazar. Bazen milliyetçilik dozunu ayarlayamasa bile Uludağ’ın en sevilen, en saygı duyulan yazarlarından biri olduğu kesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kukla

6. Kukla

Belki de sözlüklerin en seksi, en sevişme meraklısı yazarı. Bir göğüs uzmanı. Gece alemlerinin vazgeçilmezi olmayı başarmış, seksin her anını bilen, her türlü fantezi ile yaşayabilen sözlük beyefendisi. Feministlerin aslında pek sevmeyeceği ama ne olursa olsun kadınları bir araç, bir meta olarak görmektense amaç olduğunu fark etmiş ve bunu fark ettirmeye çalışan sözlük seksisi.

7. Taytszkral

7. Taytszkral

Sözlüğe defalarca veda edip geri gelen adeta regl ustası olan sözlük troll’ü. Kimi zaman güldürmesiyle, kimi zaman küfür ettirmesiyle sözlük meşhuru olan bu troll, kötü kalpli troller yarışması düzenlense nefret kazanmasıyla çok rahat birinci sıraya oturabilirdi.Ayrıca eski gündem konusu olan tapelerle ilgili ilginç ve komik olan Uludağ Sözlük moderasyonu telefon tapeleri adlı parodisi ile de sözlükçüleri epey güldürmüştür. http://www.youtube.com/watch?v=0tCaqZtzpN0

8. Morganize İsler

8. Morganize İsler

O işin ustası, 35 bin entryli sözlük emekçisi. Genellikle sevişmek, seks gibi kelimeler kullanmayıp “o iş” ile tüm anlatmak istediğini anlatan efsane troll.

9. Ojeleri pembe, rujları kırmızı hatun/harun

9. Ojeleri pembe, rujları kırmızı hatun/harun

Sözlükteki her erkeğe göre harun olan hatun ya da gerçekten harun yazarlar. Oje renkleriyle, ruj izleriyle, tokalarıyla Uludağ Sözlük’ü askerlikten farklı kılan, sözlüğü bazen aseton kokutan nickleri pembe hanım kızlar. Sözlüğün vazgeçilmezleridir.

10. Mob Barley

10. Mob Barley

Kendini tescilli troll ilan eden, insanların damarlarına basarak prim yapan, 2013 yılının en kötü entrysine imzasını atmış ve daha bu galeri oluşturmaya başlarken yazar olan, bu satırlar yazılmaya başlandığında silinmiş olan bay damar. Sözlükte o gün çok sevilen ya da dikkat çeken bir başlığın tam zıttını açarak prim yaptığı çok görülen çakma bob marley.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. BONUS: Moderasyon Burnu

11. BONUS: Moderasyon Burnu

Zall'ıyla, salca'sıyla bir bütün oluşturan moderasyon ekibi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
35
20
14
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oktay Demir

aa ülkem tayyibinmiş

Tesla Başgan

bi Tesla Başgan değiller!