Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'da Kömür Madeninde Patlama: En Az 32 Ölü

Ukrayna'da Kömür Madeninde Patlama: En Az 32 Ölü

FreiGeist
04.03.2015 - 11:09 Son Güncelleme: 04.03.2015 - 11:54

Fotoğraf: AP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna’nın doğusunda Donetsk bölgesinde Zasyadko kömür madeninde patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre patlamada en az 32 kişi hayatını kaybetti. Geri kalan yaklaşık 70 kişinin ise akıbeti bilinmiyor. 

Fotoğraf: Huffingtonpost

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te bir maden ocağında meydana gelen patlamada 32 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.  

Meclis Başkanı Vladimir Groysman, yaptığı açıklamada Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolü altında bulunan Donetsk'teki kömür madeninde yerel saatle sabah 4.15'te metan gazı patlaması meydana geldiğini belirtti. 

Patlama sırasında madende 70'den fazla madencinin bulunduğuna işaret eden Groysman, 32 madencinin öldüğünü söyledi. 

Sabah 32 madencinin öldüğünü açıklayan Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman, daha sonra yaptığı açıklamada, maden kazasında bir madencinin öldüğünün doğrulandığını, 32 madenciden ise haber alınamadığını duyurdu.

Groysman, 'Kömür ocağında mahsur kalan 32 madencinin kurtarılacağını umut ediyoruz' ifadesini kullandı.

Fotoğraf: Khaleej Times

Groysman: Bir madenci öldü, 32 madenciden haber alınamıyor

Bu sabah meydana gelen kazada 32 madencinin öldüğünü açıklayan Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman, daha sonra yaptığı açıklamada, maden kazasında bir madencinin öldüğünün doğrulandığını, 32 madenciden ise haber alınamadığını duyurdu.

Groysman, 'Kömür ocağında mahsur kalan 32 madencinin kurtarılacağını umut ediyoruz' ifadesini kullandı.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'te bir kömür madeninde bu sabah meydana gelen kazada mahsur kalan işçilerin kurtarılması için ayrılıkçıların Ukraynalı kurtarma ekiplerinin bölgeye girmesine izin vermesi konusunda Rusya'ya çağrıda bulundu.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0