Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'dan Türk Şirketine 7,5 Milyon Euro'luk Çelik Yelek Haczi

Ukrayna'dan Türk Şirketine 7,5 Milyon Euro'luk Çelik Yelek Haczi

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Türk şirketine açtığı 16 milyon Euro'luk çelik yelek davasında karar çıktı. Mahkeme resmiyette tarım ve hayvancılık şirketi olarak görünen çelik yelek firmasının 7.5 Milyon Euro ceza ödemesine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türkiye’deki şirketten 30 bin adet çelik yelek almak için 14 Mart’ta anlaşma imzaladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, 28 Mart’ta da çelik yeleklerin ücreti olan 16 milyon Euro’yu Türk şirketinin banka hesabına yatırdı.

Ürünleri 5 gün içinde teslim etmesi gereken şirket anlaşmaya uymayınca Ukrayna sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etti. Ardından İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesine dava açmıştı.

Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

T24'te yer alan bilgiye göre, Gazeteci Hande Fırat’ın da eşi olan Özvardar ifadesinde, kiracısı olan Ukrayna Askeri Ateşesi'nin askeri malzeme alımı konusunda yardım etmesi için ricacı olması üzerine, savunma sanayiinde iş yapan arkadaşı Mehmet Dağlar’ı aradığını, onun da Krakovetskyi ile iş insanı Koray Altınel’i tanıştırdığını açıklamıştı. 

Özvardar, 'Bu şahıslar kendi aralarında birtakım görüşmeler gerçekleştirmişler. Ne alıp ne sattıklarından, nereye ne kadar para yatırdıklarından, mallarını teslim alıp almadıklarından bilgim yoktur. Yaptıkları ticaretten bilgi sahibi değilim ve kesinlikle herhangi bir menfaat sağlamadım. Sadece tanışmalarını sağladım. Kimseyi dolandırmadım' diye konuştu.

'Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdi, güvendim'

'Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdi, güvendim'

Özvardar, Krakovetskyi’nin 'Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdi, güvendim” dediği Altınel’in kendisine de Soylu ile yakın olduğunu söylediğini aktaran Özvardar, “Hem hakkımda asılsız beyanlarda bulunan Krakovetskyi hem de konunun basına yansımasına neden olarak itibar zedelenmesi yaşamama sebep olanlardan şikayetçiyim' dedi.

7.5 milyon Euro'luk tazminat ödenmesine karar verildi

7.5 milyon Euro'luk tazminat ödenmesine karar verildi

16 milyon Euro’yu alamayan Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açtığı davada karar çıktı.

Karar duruşmasında mahkeme tarım ve hayvancılık şirketi olan çelik yelek tedarikçisinin 7,5 milyon Euro’luk yani 115 milyon 500 bin TL’lik taşınır, taşınmaz ve banka hesaplarına ihtiyati haciz konulmasına karar verdi. 

Türkiye’deki özel ve devlet bankalarına gönderilen yazıda tüm hesaplara haciz uygulandığı ifade edildi.

Ukrayna ceza davası için harekete geçti

Ukrayna ceza davası için harekete geçti

Ukrayna Savunma Bakanlığı avukatı Candaş Gürol, hukuki sürecin devam ettiğini ifade ederek “Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın ciddi şekilde mağdur edildiği kanaatimizce açık. Mahkemenin verdiği haciz kararını uyguladık ve ceza davası açılması için de şikayetçi olduk” dedi.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada da Türk şirketi yetkilileri ifadeye çağrıldı. 

Kaynak: OdaTV

İlginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

İliklerinize kadar işlendi dimi hırsızlık, savaş içinde olan bir ülkeyi bile dolandırmak nedir yahu? Hiç mi Ar duygusu yok.

h.ibrahim

ulan savaştaki adama yapmayın bari götlerrr