Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'daki Yetimhanelerden Tahliye Edilen Çocuklar Antalya'ya Getirildi

Ukrayna'daki Yetimhanelerden Tahliye Edilen Çocuklar Antalya'ya Getirildi

Savaşın devam ettiği Ukrayna'da yetimhanelerde kalan çocukların tahliyesi için başlatılan çalışma kapsamında, 185 kişilik ilk kafile Antalya'ya ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya-Ukrayna savaşından sonra Ukrayna'daki özellikle çocuk evlerinde (yetimhanelerde) bulunan çocukların tahliyesi için Türkiye İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Göç İdaresince çalışma gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 159'u yetim çocuk ve 26'sı bakım personelinden oluşan 185 kişilik ilk kafile Polonya'dan uçakla Antalya'ya geldi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, eşi Kateryna Bodnar ile Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Emir Rustamov çocukları havalimanında karşıladı.

"Yaklaşık 2 bin kişiyi ağırlayabiliriz diye ümit ediyorum"

"Yaklaşık 2 bin kişiyi ağırlayabiliriz diye ümit ediyorum"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Büyükelçi Bodnar, “Bugün ilk grup çocuklar geldi. Hem Türk hükümeti hem de Ukrayna şirketleri yardımıyla burada bir otele yerleştirebiliriz çocukları. Hem Türkiye’ye hem Türk hükümetine bu yardım için çok teşekkür ediyoruz. Bu gelen ilk grup ama biz ikinci grubu da bekliyoruz. 

Çocuklar Rus ordusunun bombaladığı, bombalayabileceği şehirlerden gelecek. Ukrayna’da savaş olduğu sürece daha çok çocuğu burada ağırlayabiliriz. Umarım çocuklar oradaki olaylardan hem de buraya gelirken yaşadıkları olaylardan kurtulur ve

burada rahatlar. 

Ukrayna'daki yetimhanelerden yaklaşık 2 bin kişiyi ağırlayabiliriz diye ümit ediyorum. Çocuklar ilk etapta otellerde kalacak. Çocuklar çok yorgunlar” dedi.

📷

📷
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
21
13
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yoruma gelen

Helal olsun be, bu savaşın asıl mağduru bu çocuklar işte..

Görünmez

Vakıf yurtlarına koymasınlar yeter.Çocuk hangi milletten olursa olsun korunmalı.Onlar Dünya mirası.Irkçılığınızı uzakta yapın.

vuslat köseoğlu

Çocuklar elbette savaştan korunmalı ve hangi milletten olursa olsun onlara kuçak açılmalı. Fakat bunu artık ülke olarak biz yapmamalıyız. Suriyeli, Afganlı, ... Devamını Gör