Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Büyükelçisi: 'Rusya İşgale Kalkışırsa Boğazların Kapatılmasını İsteyeceğiz'

Ukrayna Büyükelçisi: 'Rusya İşgale Kalkışırsa Boğazların Kapatılmasını İsteyeceğiz'

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna'nın Karadeniz'deki sınırları yakınında Rus savaş gemilerinin bulunmasını tehdit olarak gördüğünü belirterek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda Türkiye'den boğazları Rus gemilerine kapatmayı değerlendirmesini isteyeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'a konuşan Bodnar, Ukrayna sınırları yakınlarındaki Rus savaş gemilerinin sorulması üzerine bu durumun Ukrayna için 'büyük bir tehlike' yarattığını ve Karadeniz'deki Rus varlığının 'çok yoğun' düzeyde olduğunu söyledi.

Bodnar, 'Savaşın fiili halden öteye geçip geniş bir işgal ya da Ukrayna'ya karşı askeri bir adıma dönüşmesi durumunda Türkiye'den boğazların saldırgan ülke gemilerine kapatılmasını değerlendirmesini isteyeceğimize inanıyoruz' dedi.

1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi boğazların kontrolünü Türkiye'ye bırakıyor. Sözleşme Ankara'ya hangi savaş gemilerinin boğazdan geçebileceğine karar verme ve kendisine tehdit olarak görmesi ya da bir savaş çıkması durumunda da boğazları yabancı gemilere kapatma yetkisini tanıyor.

"Diplomatik çözüm mümkün"

"Diplomatik çözüm mümkün"

Ukrayna'nın diplomatik bir çözümün halen mümkün olduğuna inandığını dile getiren Bodnar, 'Taraflar arasındaki istişare yöntemlerinden başlayarak bölge güvenliğine yönelik tehditlere karşı ortak bir tepki mekanizması oluşturmaya kadar bir dizi inisiyatif önerisinde bulunduk' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gezisinden dönüşte 'Türkiye'nin Rusya'ya yaptırımı olabilir mi?' sorusu üzerine 'Rusya'dan da Ukrayna'dan da vazgeçmemiz mümkün değil; derdimiz hiçbirinden vazgeçmeden bu işi çözmek' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
15
7
6
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cadawra

Kanka bizden birşey istemeyin kendi kendinize halledin, bizim kendimize mecalimiz yok aq

DR.D

Çapraz ateşin arasında kaldık aq. Boğazları kapatırsak Rusya zorla geçmeye çalışabilir. Kapatmazsak Türkiye savaşı engellemedi diye suçlanabilir. İki ucu bok... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Dr.Sen ne hayıflanıyon.! Dünya Liderimiz var.Liderler krizleri çözerler

Zerroo

Hay aq, bogazi kapiycaz amusement park yapicaz yeter lan Tarih derslerinde gördüğümuz meseleler başlamasın yine, yok bogazlar, yok savas gemileri Kardes kard... Devamını Gör