Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Başbakanı'nı Kucaklayıp Kürsüden İndirdi

etiket Ukrayna Başbakanı'nı Kucaklayıp Kürsüden İndirdi

ATKN
11.12.2015 - 19:17 Son Güncelleme: 11.12.2015 - 22:25

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, parlamentodaki konuşması sırasında bir milletvekilince kucaklanarak kürsüden indirilmeye çalışılınca mecliste ardebe çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna Parlamentosu, hükümetin bir yıllık icraatlarını değerlendirmek üzere toplandı.  Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un konuşması sırasında, Petro Poroşenko Bloku'ndan milletvekili Oleg Barna, kürsüye gelerek Yatsenyuk'a bir demet gül verdi. Barna, daha sonra Yatsenyuk'u kucaklayarak, kürsüden indirmeye çalıştı. Bu sırada Yatsenyuk'un üyesi olduğu Halk Cephesi'nden milletvekilleri kürsüye gelerek, Barna'yı darp etmeye başladı.

Parlamento Başkanı Vladimir Groysman'ın müdahalesiyle milletvekilleri dağıldı.

Başbakan Yatsenyuk, milletvekillerine hitaben, Ukrayna'da 20 yıldır kimsenin atmadığı adımları atmak için çok büyük sorumluluk aldığını belirterek, 'Ben bu göreve geldiğimde hakkımda ne olacağını biliyordum. Politik çıkarlar için değil reformları gerçekleştirmek ve ülkemizin çıkarı için bu göreve geldim' dedi.

Anayasa'nın hükümlerine göre, istenirse aleyhinde parlamentoda oylama yapılabileceğini vurgulayan Yatsenyuk, 'Oylama yapın. Parlamentonun kararını kabul edeceğim. İstifaya hazırım'  ifadelerini kullandı.

AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
23
17
15
13
6
0