Görüş Bildir
Haberler
Üç Milyar Euronun İlk Bölümü Yolda

Üç Milyar Euronun İlk Bölümü Yolda

Deniz Gök
04.03.2016 - 17:50 Son Güncelleme: 04.03.2016 - 20:50

AB ve Türkiye arasındaki pazarlıklarda ilk somut adım atılıyor. AB Komisyonu, üç milyar euroluk yardım sözünün ilk bölümünü Türkiye'ye aktaracağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB Komisyonu, mülteciler yararına kullanılmak üzere Türkiye'ye söz verilen üç milyar euroluk mali yardımın ilk kısmı olan 95 milyon euroyu aktarma kararı aldı. 

55 milyonu eğitim giderlerine

Plana göre 55 milyon euro ile Suriyeli çocukların eğitim giderlerinin karşılanması öngörülüyor. Kalan 40 milyon euro da insani yardım amaçlı kullanılacak.

Taahhüt edilen miktarın ilk bölümünün Pazartesi günü Brüksel'de gerçekleştirilecek Türkiye-AB zirvesi öncesinde serbest bırakılması dikkat çekti.

7 Mart'ta gerçekleştirilecek zirveye günler kala AB İçişleri Komiseri ve Göç Sorumlusu Dimitri Avramopoulos, sığınmacı krizinin çözümüne yönelik Ankara ile üzerinde mutabık kalınan eylem planının tam anlamıyla uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin krizin çözümüne yönelik adımlar attığını ifade eden Avramopoulus, 'Türkiye son günlerde Yunanistan'dan yaklaşık 300 kaçak göçmeni geri aldı. Bu çok olumlu bir işaret' dedi.

Paris'ten Türkiye'ye sığınmacı çağrısı

Paris'ten Türkiye'ye sığınmacı çağrısı

Zirve öncesinde bugün Paris’te bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, düzenledikleri basın toplantısında Türkiye’nin Yunanistan sınırını daha iyi kontrol etmesini beklediklerini söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel, Schengen sınırlarının korunmasına vurgu yaparak “Dış sınırların korunması, Avrupa içindeki seyahat özgürlüğünün garantisidir. Dış sınırlar korunursa iç sınırlarla ilgili önlemlerden vazgeçilebilir” dedi.

Fransa Ege'ye gemi gönderecek

'Fransa 30 bin mülteci sözünde duracak' diyen Cumhurbaşkanı Hollande da, Türkiye’den sığınmacı akınının kontrolü amacıyla Ege Denizi’nde devriye görevine başlayan NATO misyonuna destek için bölgeye bir gemi göndereceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eylem planı 7 Mart'ta görüşülecek

Eylem planı 7 Mart'ta görüşülecek

Türkiye kaçak göçmenlerin Avrupa'ya ulaşmada en çok rağbet ettikleri ülke. Şu ana kadar 2,5 milyondan fazla sığınmacıyı kabul eden Türkiye'den sınırlarını daha yoğun şekilde denetleyerek sığınmacıların Avrupa'ya geçişlerini azaltması bekleniyor. 

AB bunun için Türkiye'ye üç milyar euro yardımda bulunmayı taahhüt etmişti.

Brüksel'de 7 Mart'ta düzenlenecek AB - Türkiye Zirvesi'nde AB devlet ve hükümet başkanları Türk hükümetinin temsilcileri ile mülteci krizine karşı hazırlanan eylem planının ayrıntılarını görüşecek. Türkiye'yi zirvede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

DW, AA ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
9
6
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Non Serviam

ulan bunun 15-20 yıl sonrasını hiç mi düşünen yok ? içimizdeki barzolar yetmiyor dışardan barzo ithal ediyoruz amk. 3 milyar euro türkiye'nin kaç yılını idar... Devamını Gör

Kaya M. Demirtaş

Türkiye resmen avrupanın çöpcüsü ... Bide bize vizesiz geçiş verceklermiş AB ye yalanınızı si...m ...

Pasif Kullanıcı

suriyede ölen çocuklar için kılını kıpırdatmayan batı, ülkelerine ikinci sınıf insanların girmemesi için ege ye filo ,sınırlarınada ordu diziyor.