Görüş Bildir
Haberler
Twitter'ın Periscope'u Satın Alma Söylentileri Doğrulandı

Twitter'ın Periscope'u Satın Alma Söylentileri Doğrulandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Periscope'u satın almasıyla ilgili olarak gündeme gelen Twitter, söylentileri platform üzerinden atılan tweetler ile doğruladı.

Twitter'ın canlı yayın uygulaması olan Periscope'u satın almasıyla ilgili olarak birçok sağlam kaynaklardan çeşitli bilgiler sızdırılmış olsa da, bugüne kadar resmi olarak herhangi bir doğrulama söz konusu olmamıştı. Periscope'un Twitter hesabı üzerinden atılan bir tweetin Twitter'ın resmi hesabı tarafından retweetlenmesi; ardından Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in konuyla ilgili olarak attığı bir tweet, bu söylentileri resmi olarak doğrulamış oldu.

Periscope'un resmi Twitter hesabından; 'Mavi kuş ile ilgili bazı haberler duymuş olabilirsiniz'şeklinde tweet bir tweet atıldı. Ardından Twitter'ın resmi hesabı üzerinden bu tweet retweetlendi.

Twitter'ın Periscope'u ne kadara satın aldığı iste net olarak bilinmiyor. Ancak çıkan söylentiler satın alma miktarının 50 ile 100 milyon dolar arasında olduğunu söylüyor. Eğer bu rakamlar doğruysa Twitter, bugüne kadar yaptığı satın almaların en pahalısını gerçekleştirmiş olacak.

Henüz BETA aşamasında olan Periscope ile Twitter'ın canlı yayın konusunda oldukça ciddi bir planı olduğu düşünülüyor. Bir diğer benzeri olan Meerkat uygulamasının da Twitter üzerinde etkili olması, şirketin farkettiği bu potansiyeli Periscope ile zirveye taşımak istemesine sebep olmuş olabilir. Ancak gerçek şu ki; canlı yayın konusunda Twitter en uygun platformlardan biri. Dolayısıyla Twitter'ın Periscope ile canlı yayın sistemini platforma entegre edecek olması, uzun zamandır kendisine bir çıkış yolu arayan Twitter için iyi bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Periscope'un, Twitter'a ve kullanıcılarına ne gibi fayda sağlayacağını ise önümüzdeki günlerde hep birlikte görmüş olacağız.

  • Webmasto
Kaynak: http://www.webmasto.com/twitter-peris...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0