Görüş Bildir
Haberler
Twitter'da Karşılıklı Takip Olmadan Direkt Mesaj Atılabilecek

Twitter'da Karşılıklı Takip Olmadan Direkt Mesaj Atılabilecek

Deniz Gök
20.04.2015 - 23:40 Son Güncelleme: 21.04.2015 - 18:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter, kullanıcıların daha fazla iletişime geçmeleri adına 'direkt mesaj' sisteminde radikal değişiklikler yaptı.

Twitter yıllardır bir sistem üzerinde testler yapmaktaydı. Hayata geçirilmek istenen bu sistem ise, kullanıcıların kendi platformları üzerinden başka kullanıcılara -birbirlerini takip etmiyor olsalar bile- direkt mesaj atma imkanı tanıyan bir sistem. 

Bu olay Twitter tarafından 2013 yılıda belli bir kesim kullanıcıya sunulmuştu ancak tamamen halka (tüm kullanıcılara) açık bir hale dönüşmemişti.

Bugün Twitter tarafından yapılan açıklama ise artık bu olayın herkes tarafıdan kullanılabileceği anlamına gelmekte. Bundan sonra Twitter'da sizi takip etmiyor olsalar bile başka kişilerden direkt mesaj alma olayını onaylayarak kendi profilinize uygulayabileceksiniz.

Önceden bir kullancıdan direkt mesaj almak için o kullanıcıyı takip ediyor olmanız gerekliydi. Bu durum da bazı kişiler -özellikle de gazeteciler- tarafından bu kısıtlama iletişim adına büyük bir zorluk olarak görülmekteydi. Ayrıca bu durum bazı kullanıcıların direkt mesajlaşma sistemi kullanma adına takibe-takip gibi şeylere başvurmasına sebep olmuş.

Yine önceden bazı markalara/kuruluşlara ait hesaplar ya da doğrulanmış kullanıcılar (verified users), ayarlardan  bu özelliği aktif hale getirip kullanabiliyordu. Şimdi ise isteyen tüm kullanıcılar, kendilerini takip etmeyen (ya da kendilerinin takip etmediği) kullanıcılardan direkt mesajlar alabilmek için ayarlardan bu özelliği aktif edebilirler.

Ayrıca Twitter yeni eklenen bu özelliği öne çıkarmak, vurgulamak adına da yeni bir 'Direkt Mesaj' butonu oluşturmuş durumda. Profil sayfalarında belirecek bu buton, hem Android hem de iOS platformunda da görülebilecek (ayarlardan bu özelliği açan kişilerin profilinde bu özellik bulunacak).

Kısa bir süre önce kullanıcılara toplu şekilde direkt mesaj bölümünü kullanma, video çekip paylaşma gibi özellikler de sağlayan Twitter, anlaşılan mesajlaşma olayında piyasayı elinde bulunduran Whatsapp ve Facebook'a karşı olabildiğince dik durmaya çalışmakta.

WebTekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0