Görüş Bildir
Haberler
Tutuklanması İstenmişti: Pankart Asması Engellenen Esnaf Adli Kontrolle Serbest

Tutuklanması İstenmişti: Pankart Asması Engellenen Esnaf Adli Kontrolle Serbest

Emre Ordu
24.06.2022 - 08:53 Son Güncelleme: 24.06.2022 - 08:57

Mersin'de hayat pahalılığına dikkat çekmek dükkanına pankart asmak isteyen ancak polislerce engellenen vatandaş tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Esnaf, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazar kasayı attı

Yazar kasayı attı

Mersin’de önceki yılarda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayranlık duyan esnaf, bugün ekonomik krize dikkat çekmek için dükkânına pankart asmak istedi. Polisler tarafından, “Her yer açlık, her yer işsizlik, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk ama her yer korkmuyoruz” yazılı pankartı asması engellenen esnaf, bozuk para dolu plastik kasasını yere atarak “Ecevit’e kasa atanlar. Bugün bu ülkenin gerçeği bu. Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor” dedi. 

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre,eylem sonrası gözaltına alınan esnaf, tutuklama istemiyle çıkarıldığı mahkemede bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşte o görüntüler 🎥

"İnsanlar ekmek alamıyor, üzülüyorum"

"İnsanlar ekmek alamıyor, üzülüyorum"

Avcu, serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Avcu, “Ülkenin düştüğü durum beni üzüyor. 12 yıldır işletmecilik yapıyorum. Sokağın gerçeklerini görüyorum. Ülkenin gerçeğini kendim üzerinden anlattım. Ben insanları görüyorum, canım yanıyor. Akaryakıtı görüyorsun, doları görüyorsun, vatandaşın halini görüyorsun. Asgari ücret 4250 lira, 2500 lira emekli maaşı alanlar var, insanlar ekmek alamıyor, üzülüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
16
5
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Bkz. Diktatörlük rejimi. Demokrasiden uzak ülkede bırak hakkını aramayı buna teşebbüste dahi bulunsan demir parmaklıkların ardında bulursun kendini.

rcpbyrm

bir pankart için tutuklanması istenmiş vay aq... çok özgürüz çokkkk.

Bozkurt

Ülkeye istibdat dönemini yaşatan zihniyet, şarkılardan bile mağduriyet çıkarma peşinde. Dikta ile arsızlık birleşince böyle oluyormuş demek ki!