Görüş Bildir
Haberler
TURKOVAC: Yerli Covid Aşısı için Acil Kullanım Onayı Alındı! TURKOVAC Aşısı Hastanelerde Ne Zaman Vurulacak?

TURKOVAC: Yerli Covid Aşısı için Acil Kullanım Onayı Alındı! TURKOVAC Aşısı Hastanelerde Ne Zaman Vurulacak?

TURKOVAC aşısı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Yerli Kovid-19 TURKOVAC aşımız bugün itibariyle acil kullanım onayı almış durumda ve üretime başlamış olduk' dedi. Bakan Koca, TURKOVAC aşısının yıl bitmeden, önümüzdeki hafta sonundan itibaren uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da dost ülkelere gönderiyoruz. TURKOVAC'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız' ifadelerini kullandı. Peki, TURKOVAC nedir? TURKOVAC aşısı hastanelerde ne zaman vurulacak? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan Recep Tayyip Erdoğan TURKOVAC aşısının acil kullanım onayı aldığını ve seri üretime başlandığını duyurdu. Bunun üzerine TURKOVAC ne zaman kullanılacak? TURKOVAC aşısı hastanelerde ne zaman vurulacak? sorusu merak edildi. İşte tüm merak edilenler...

TURKOVAC 'a Acil Kullanım Onayı Verildi!

TURKOVAC 'a Acil Kullanım Onayı Verildi!

Bakan Koca, 'Yerli Kovid-19 TURKOVAC aşımız bugün itibariyle acil kullanım onayı almış durumda ve üretime başlamış olduk. Sayın Cumhurbaşkanım, bugün Şanlıurfa'daki üretim merkezlerindeyiz. 50 yıl sonra Türkiye hücreden başlayarak, Türk bilim insanları tarafından yüzde 100 şekilde bir aşıyı gerçekleştirmiş oldu' dedi.

Bakan Koca 'Dolum tesislerinde, dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması yapılıyor. Üretim başlamış oldu. Yıl bitmeden acil kullanım onayı ve üretimi başlamış oldu. Bu başarı liderliğinizde bütün milletin başarısı' ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Aşımızın geliştirilmesi ve üretilmesinde görev alan herkesi tebrik ediyorum. Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınına karşı bilinen en etkili yöntem olan aşının ülkemizde üretilebilir hale gelmesi çok önemlidir.

Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da dost ülkelere gönderiyoruz. TURKOVAC 'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız.

TURKOVAC Aşısı Hastanelerde Ne Zaman Kullanılacak?

TURKOVAC Aşısı Hastanelerde Ne Zaman Kullanılacak?

Dolum tesisinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca '9 koronavirüs aşısı üreten ülkelerden biri olduk. Bugün itibarıyla üretime başlamış durumdayız' ifadelerini kullandı. Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Aşı ne zaman uygulanmaya başlanacak?' sorusuna ise 'TURKOVAC aşısı 1 hafta 10 gün içinde başta devlet hastaneleri olmak üzere kullanıma sunulacak.' sözleriyle yanıt verdi.

TURKOVAC Nedir?

TURKOVAC Nedir?

Yerli aşının adı TURCO ve VAC kelimelerinin birleşimiyle tasarlandı. İngilizce aşı anlamına gelen “vaccine” sözcüğünden 'VAC' hecesi ve bazı dillerde Türk kelimesinin karşılığı olan 'TURCO' sözcüğü birleştirilerek TURKOVAC ismi oluşturuldu.

İtalyancada Turco kelimesi Türk anlamına geliyor. Yine Portekizcede ve İspanyolcada da Turco kelimesinin karşılığı Türk olarak biliniyor.

Kovid-19 aşıları, vücudun bağışıklık sistemine Kovid-19'a neden olan virüsü güvenli bir şekilde tanıtmayı ve yok etmeyi öğretecek şekilde tasarlanıyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan Kovid-19 aşıları; inaktif, Viral Vektör ve mRNA yöntemleriyle üretiliyor.

Yerli aşı TURKOVAC da Sinovac ile aynı şekilde inaktif yöntemiyle üretiliyor.

Geleneksel yöntem olarak bilinen inaktif yönteminde virüs parçalanıp etkisiz hale getirilerek insan vücuduna zarar verilmeden bağışıklık uyarılıyor. Bu tür aşılarda üretimi diğerlerine göre daha zor ve yavaş oluyor..

Bu Haber de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın