Görüş Bildir
Haberler
Türkiye ve Rusya Halep İçin Yarın Olağanüstü Toplanıyor

Türkiye ve Rusya Halep İçin Yarın Olağanüstü Toplanıyor

ATKN
13.12.2016 - 12:14

Türk ve Rus yetkililer, Halep'teki son durumu görüşmek için çarşamba günü bir araya gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'ın üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırarak paylaştığı habere göre Türkiye ile Rusya, Halep'teki durumu değerlendirmek için çarşamba günü görüşecek.

Görüşmede, Halep'te muhalifler ve siviller için bir koridor açılması ve ateşkes konuları değerlendirilecek.

Kentte kontrolü ele geçiren Suriye ordusunun sivil katliamı yaptığı yönündeki iddialar, Twitter'da #HalepteKatliamVar etiketiyle paylaşılmıştı.

Öte yandan Türkiye'nin Halep'teki muhaliflerin tahliyesi için, ABD, İran, Rusya, Avrupa Birliği ve Körfez ülkeleriyle beraber çalışacağı ifade edildi.

Görüşmeye MİT ve Dışişleri yetkililerini de katılacağı aktarılıyor.

Çavuşoğlu: 'Halep için herkes sussa, biz susmayacağız'

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep ile ilgili 'Sivil halkın Halep'ten boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Halep'te ve Suriye'de zulmün durması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Bu bağlamda hem Suriye ile yakından ilgilenen tüm ülkelerle hem de İran ve Rusya başta olmak üzere diğer aktör ülkelerle ikili düzeyde temaslarda ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme ulaşılması için çok gayret sarf ettiklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Hep somut önerilerle gittik ama maalesef birçok ülkenin samimi olmadığını da gördük, Halep'i yalnız bıraktığını da gördük, ateşkes sözü verilmesine rağmen Halep'i zalimce bombalamaya devam ettiğini de gördük. Özellikle sivil halkın buradan boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım. Özellikle hastaneler hedef alındı ki insanlar tedavilerini göremesin. Yani vahşetin, zulmün belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur. Yaralı insanların dışarı çıkarılmasına bile izin verilmiyor. İnsanlar açlıktan ölüyor, insani yardımların ulaştırılması engelleniyor. Yani insanlık dışı ne varsa bugün Halep'te görebiliyoruz.

Vahşetin, zulmün belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur. Yaralı insanların dışarı çıkarılmasına bile izin verilmiyor. İnsanlar açlıktan ölüyor, insani yardımların ulaştırılması engelleniyor. Yani insanlık dışı ne varsa bugün Halep'te görebiliyoruz. Herkes sussa, Türkiye olarak biz susmayacağız. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HIRISTİYAN TÜRK

Cumhurbaşkanımız Sayın RTE elbet Batınında yardimiyla ve RABbin izniyle Başşer Esad denen Rus ve Iran kuklasi diktatörü devriecek ve Suriye de huzur saglanac... Devamını Gör