Görüş Bildir
Haberler
Türkiye ve Avusturya'dan Karşılıklı Sert Açıklamalar

Türkiye ve Avusturya'dan Karşılıklı Sert Açıklamalar

ATKN
05.08.2016 - 14:25

Avusturya Başbakanı Kern'in, Türkiye'nin demokratik ve ekonomik kriterler bakımından yetersiz olduğunu belirterek AB'nin üyelik müzakerelerini durdurmasını önereceğini söylemesi üzerine başlayan söz düellosu ve karşılıklı açıklamalar devam ediyor. Kern'in ardından Avusturya'nın radikal ırkçılığının başkenti olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz tepki gösterdi: 'Türkiye ev ödevini iyi yapmalı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile Avusturya arasındaki karşılıklı açıklamalar devam ediyor.

Kern: 'Türkiye demokratik ve ekonomik kriterler bakımından yetersiz'

Kern: 'Türkiye demokratik ve ekonomik kriterler bakımından yetersiz'

Avusturya Başbakanı Kern

Avusturya Başbakanı Christian Kern dün, Türkiye'nin demokratik ve ekonomik kriterler bakımından yetersiz olduğunu belirterek, Avrupa Birliği'nin üyelik müzakerelerini durdurmasını önereceğini söylemişti.

TGRT Haber televizyonuna konuşan Çavuşoğlu ise bu sözlere tepki gösterdi.

Çavuşoğlu: 'Avusturya radikal ırkçılığın başkentidir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çavuşoğlu, 'Avusturya Başbakanı önce kendi ülkesine bakmalıdır. Bugün Avusturya radikal ırkçılığın başkentidir' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yıllar önce biliyorsunuz Haider seçildi. Haider'i zorla gönderdiler. Son seçimde radikal aday, ırıkçı aday kıl payı kaybetti. Şimdi seçim iptal oldu ve bu radikal adayın, ırkçı adayın seçilme ihtimali var, yüksek. 

Böyle ırkçı akıma kapılmış bir ülkenin bizim vatandaşlarımıza 'radikal' demesi herşeyden önce bir ironidir, çelişkidir.'

Kurz: 'Türkiye ev ödevini iyi yapmalı'

Kurz: 'Türkiye ev ödevini iyi yapmalı'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'dan ise Çavuşoğlu'na yanıt gecikmedi. 

Sebastian Kurz, 'Türkiye Dışişleri Bakanı'nın Avusturya'ya yönelik eleştirilerini kesinlikle reddediyorum. Ankara'yı kullandığı kelimelerle, (içerde) attığı adımları yumuşatmaya ve aynı zamanda ev ödevini iyi yapmaya çağırıyorum' dedi. 

Avusturya Başbakanı Christian Kern daha önce Türk toplumundaki bazı gruplardan sosyal medya hesapları üzerinden ölüm tehdidi aldığını öne sürmüştü.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
47
25
14
9
5
4