Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Sahte Üründe Dünya İkincisi

etiket Türkiye Sahte Üründe Dünya İkincisi

Emre Ordu
23.04.2016 - 19:03 Son Güncelleme: 24.04.2016 - 00:22

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nin (EUIPO)'nun yaptığı araştırmaya göre Türkiye, yıllık yaklaşık 500 milyar dolarlık sahte ürün ticaretinin yapıldığı dünyada, Çin'in ardından ikinci sırada yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoyo'da yer alan habere göre, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nin (EUIPO)'nun ortaya koyduğu veriler 2013 yılında, 461 milyar dolarlık sahte ürün ticaretinin yapıldığını ortaya koydu.17.9 milyar dolarlık toplam dünya ticaret hacminin yüzde 2.5'ini sahte ürünler oluşturuyor.

Dünyada sahte ürün ticaretinin en fazla hangi ülkelerde yapıldığına bakıldığında ise Çin, yüzde 63.2'lik oranla açık ara önde yer alıyor. Çin'i yüzde 3.3 ile Türkiye takip ediyor.

Türkiye'yi yüzde 1,9 oran ile Singapur, onu yüzde 1,6'lık pay ile Taylanda, yüzde 1,2 ile Hindistan ve yüzde 0,6 orana sahip Fas izliyor.

'Sahte teknoloji ürünlerinin ticareti gittikçe artıyor'

'Sahte teknoloji ürünlerinin ticareti gittikçe artıyor'

2011-2013 yıllarını kapsayan çalışmada ülkelerin toplam ihracatlarının ne kadarının sahte ürünlerden oluştuğu da incelenmiş. Çin bu alanda 0.99 oran ile lider konumunda.Türkiye’nin ise toplam ihracatının yüzde 0.98’ini sahte ürünler oluşturuyor. Yani Türkiye bu alanda da ikinci sırada yer alıyor.

Sahte ürün ticaretinde en önde gelen ülkeler ve rakamlar

Sahte ürün ticaretinde en önde gelen ülkeler ve rakamlar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya ticaretinde en fazla sahtesi olan ürünler ise ayakkabı, giyim, saat ve deri ürünleri. Raporda ayrıca, verileri paylaşılmasa da artan e-ticaret kanalları ile birlikte akıllı telefon ve tablet başta olmak üzere sahte elektronik ürünlerin ticaretinin de gittikçe arttığına dikkat çekiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
107
62
49
33
12
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Görkem Güven

araba 10 milyar vergisi 13 milyar sikerim böyle işi

yorumsuz

Her şeyin en kötüsünde her zaman ilk 3'teyiz.

EDGIR

iyi bişey bu aq kapitalizme karşı tek formül