Görüş Bildir
Haberler
TV
Türkiye'nin İlk Ücretli Kanalı Cine 5 Yayın Hayatına Son Veriyor

Türkiye'nin İlk Ücretli Kanalı Cine 5 Yayın Hayatına Son Veriyor

Türkiye'nin eski özel televizyon kanallarından Cine 5'in kapandığı duyuruldu. Türkiye'nin ilk şifreli kanalının yetkilileri ‘tasfiye işlemlerini başlattıklarını’ ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayın hayatını başladığı dönemde şifreli olarak maç ve film yayınlarıyla bir döneme damga vuran ve oldukça yüksek izlenme rakamları bulunan Cine 5 yayın hayatına veda etmeye hazırlanıyor. Bir döneme damga vuran Cine 5 kanalı yayın hayatına son veriyor.

Bir süre önce TMSF'nin el koyduğu, son olarak da Al Jazeera Türk'ün 4 yıl önce frekansı için TMSF'den satın aldığı Cine 5, uzun bir süredir yayınlarına programların tekrar bölümleriyle devam etmekte ve sadece ana haber bültenini canlı olarak yayınlamaktaydı. Cine 5'te bugünden itibaren Ana Haber programı da yayından kaldırıldı.

Ayrıca, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), 16 Aralık 2015 tarihinde resmi internet sitesinde yayınladığı duyuruda Cine 5'in tasfiye edileceği belirtildi.

Türkiye'nin ilk ücretli ve şifreli kanalı Cine 5, 2004 yılında TMSF'nin el koymasının ardından 2006 yılında şifresiz yayına geçmişti.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
54
38
26
19
15
8