Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Gündemindeki Hentbolcu Merve Akpınar Okuluna Alınmadı

etiket Türkiye'nin Gündemindeki Hentbolcu Merve Akpınar Okuluna Alınmadı

Kendisine yapılan cinsiyet ayrımcılığına gösterdiği tepkiyle gündem olan 13 yaşındaki hentbol oyuncusu Merve Akpınar, antreman yaptığı sahayı basın mensuplarına göstermek istedi. Ancak okul yönetimi buna izin vermedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'ya bağlı kırsal Gürcü Tepesi Mahallesi'nde yaşayan Ali ve Emine Akpınar çiftinin Konuklu İmam Hatip Ortaokulu 9’uncu sınıf öğrencisi olan kızları Merve Akpınar, geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gitti. 

Burada DHA’ya yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken küçük kız, “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın, oran buran görünür' diyerek çevre beni dışladı. Sonra ben de ’Hayır, ben neden oynamayayım?’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. Başta Türkiye ve ’köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim ve sesi olacağım’ diye. Hem meslek sahibi olup onu yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, bırakmayı da hiç düşünmüyorum” demişti.

“Okulun toprak sahasında oyun oynamanın çok zor olduğunu ifade eden Akpınar, 'Sinekler ağzımıza giriyordu. Ayaklarımızdaki beyaz çoraplar kahverengiye dönüyordu. Toprakla aynı renk oluyordu. Kızgın güneşe rağmen bu başarıyı yakaladık. Bize yeni bir spor salonunun yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Okula girmesine izin verilmedi

Okula girmesine izin verilmedi

Yerel Bizim Haber Ajansı’nın haberine göre Akpınar, gazetecilerle birlikte Konuklu İmam Hatip Ortaokulu’na giderek antrenman yaptığı sahayı göstermek istedi. Ancak bu duruma okul idarecileri, Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatı gereğince okul içinde ve bahçesinde çekim yapılmayacağını belirterek izin vermedi. Okul yöneticileri, Merve ile beraberinde bulunan gazetecileri okula almadı. Yaşananlara bir anlam veremeyen Merve, “Ben okuluma yeni bir spor salonu açılması saha yapılmasını istiyorum. Benden sonraki kız çocukları kızgın güneşte toprakta zorluk çekmesini istemiyordum' dedi. 

Türkiye’de en ünlü kulüplerden ve sanatçılardan destek geldiğini anlatan Merve Akpınar, tüm kızların sesi olmak için bu zorlukları göğüslemeye çalıştığını ifade etti. Merve’nin hocası olan Bayram Kaplan’a ise gazetecilere kesinlikle açıklama yapılmaması yönünde Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğünce uyarı yapıldığı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
969
273
108
41
30
19
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pazartesi

Ee? 18 yaş altına hizmet veren bir kamu kurumuna izinsiz kamera sokulmaması normal değil mi?

eylulmuffin

Okulllar açık değil. Bir tane bile öğrenci yok. Taş, duvar göstermenin ne gibi bir zararı olabilir tam olarak? Ek olarak, basın mensupları, haber muhabirleri... Devamını Gör

powermax

#İmamhatiplerkapatılsın

Abc Xyz

Siz mi karar vereceksiniz, haddinizi bilin!!

putoandela

Eğitim kurumuna basın sokmamak kadar doğal bir durum yok saçmalamaya başladınız iyice.