Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin ABD'deki Kültür Ataşesi Aile İçi Şiddetten Sabıkalı Çıktı

Türkiye'nin ABD'deki Kültür Ataşesi Aile İçi Şiddetten Sabıkalı Çıktı

Emre Ordu
05.05.2023 - 09:13 Son Güncelleme: 05.05.2023 - 11:23

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğu'nda kültür ataşesi olarak görev yapan Recai Aydın'ın aile bireyini yaralamaktan cezaevinde yattığını yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, ABD'nin Teksas Eyaletine bağlı Houston'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nda kültür ataşesi olarak görev yapan Recai Aydın'ın aile içi şiddetten adli sicil kaydı olduğunu ve cezaevinde yattığını yazdı.

Recai Aydın'ın 18 Mart 2009 tarihinde Houston Polis Departmanı tarafından gözaltına alındığını aktaran Pehlivan, 'Zira bir aile bireyini yaralamakla suçlanıyordu. O sırada 36 yaşında olan ve ABD’de akademisyenlik yapan Aydın bu suçtan cezaevine de girmişti. İddia o ki “aile bireyini yaralama” diye kodlanan suç bir kadına karşıydı.Bir aydan fazla zaman hapis yatan Recai Aydın, 22 Nisan ve 6 Temmuz 2009’da ABD mahkemelerinde yargılanmıştı. Houston 14. Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Aydın’ın suçu kabul ettiği ve şartlı tahliye edildiği görülüyordu. Evet... Tüm bunlar, Aydın’ın gözaltı fotoğrafıyla birlikte ABD’nin resmi kayıtlarında tarih tarih yazıyordu' dedi.

"ABD'nin vize vermediği duyumlar arasında"

"ABD'nin vize vermediği duyumlar arasında"

Recai Aydın'ın bu siciline rağmen 2021 yılında Houston Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi olarak atandığını belirten Pehlivan, 'ABD makamlarının ise karıştığı şiddet suçunu gerekçe göstererek o dönem vize vermediği ve bu nedenle Aydın’ın aylarca görevine başlayamadığı da duyumlar arasında' ifadelerini kullandı.

Pehlivan hakkındaki suçlamalar için aradığı Aydın'ın kendisine 'Kamu görevlisi olarak çalıştığım için, benim herhangi bir konuda basınla görüşme yapmam, izin almadan mümkün değil. Ayrıca bu, özel hayatımı ilgilendiren bir konu. Maalesef detaylara giremiyorum. Görevim gereği bu tür konulara girmem uygun değil” dediğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
16
12
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Ulan nerde it kopuk varsa bizi buluyor bee

Bence Bizi bulmuyor AKP onları buluyor, hiç bir aydın aklı başında insan AKP ile bir araya gelmediği için nerede çöp varsa AKP topluyor, sahte diplomasını v... Devamını Gör

1.Harald

ulan bu kadar pisliği nasıl temizleyeceğiz ya..

Timuçin Vasfi Ozan

Tabi kültüründe böyle şeyler olunca ateşe olmak da normal oluyor 👎