Görüş Bildir
Haberler
TV
Türkiye'de Uyarlama Dizi Denince Akla İlk Gelen İsim: Merve Girgin

etiket Türkiye'de Uyarlama Dizi Denince Akla İlk Gelen İsim: Merve Girgin

Penny
04.10.2017 - 17:12

Her sezon televizyonda bir uyarlama dizi denemesi mutlaka görüyoruz. Fakat bunların bir çoğu daha biz isimlerini bile yeni duymaya başlamışken yayından kaldırılıyor. Yönetmen Merve Girgin öyle uyarlamalara imza atıyor ki, dizi yayınlandıktan yıllar sonra bile ilk günkü gibi ilgi görüyor.

Kaynak: https://kimdir.tv/merve-girgin/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Merve Girgin, yönetmenliğe çok küçük yaşlardan merak sarmış.

Merve Girgin, yönetmenliğe çok küçük yaşlardan merak sarmış.

Eğitim hayatını da ona göre şekillendirmiş. Kendini bu konuda geliştirmek için elinden geleni yapmış. Yönetmenliğe ilk olarak kısa filmlerle başlayan Merve Girgin, televizyon dünyasına adım atar atmaz en çok izlenenler arasına girdi.

İlk işi: Doktorlar

İlk işi: Doktorlar

2006 yılında tanıştığımız dizi bildiğiniz gibi bir televizyon efsanesi. Üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala tekrarları ekranlara geliyor ve hala büyük bir kitle tarafından izleniyor. 

Türkiye'nin en iyi hastanesinde görev yapan 6 doktorun karşılaştıkları ilginç vakaları ve karmaşık aşk hayatlarını konu alan dizi 'Grey's Anatomy' dizisinin uyarlamasıdır.

2005 ABD yapımı Grey's Anatomy de ülkenin fenomen dizilerinden. Bu yıl 14. sezonuyla hala devam ediyor.

Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu

Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu

Doktorlardan sonra Fikrimin İnce Gülü, Kahramanlar ve Lale Devri dizilerinin yönetmenliğini yaptı. Çalıştığı, Adını Feriha Koydum dizisi, baş karakterin diziden ayrılmasıyla yayın hayatına son verince dizi yeni bir isimle tekrar başladı.

Bu yeni dizi, kendi halinde kimseyle iletişim kuramayan bir gencin mafya tararından kaçırılan bir kızı kurtarmak için kabuğunu kırışını anlatan The Men From Nowhere dizisinin uyarlamasıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Umutsuz Ev Kadınları

Umutsuz Ev Kadınları

Emir'in Yolu'yla aynı yıl, bir televizyon efsanesi daha ekranlara geldi ve yönetmen koltuğunda yine Merve Girgin vardı. Dönemin en çok izlenen, adından en çok söz ettiren dizisi Umutsuz Ev Kadınları.

Birbirinden fakrlı karakterlere sahip 5 ev kadının, içlerinden birinin intiharıyla başlayan yaşamlarını konu alan dizi ABD yapımı Desperate Housewives dizisinin bir uyarlamasıydı.

Acil Servis

Acil Servis

Ardından Fatih 2013, Güllerin Savaşı, O Hayat Benim gibi, yine yayınlandığı dönem seyircisini ekrana kilitleyen dizilerde çalıştıktan sonra bir uyarlamayla karşımıza çıktı.

İsminden de anlaşılacağı üzere bir hastanenin acil servisi çalışanlarının yaşadıklarını konu alan dizi ABD yapımı ER - Emergency Room dizisinin uyarlamasıydı.

İlişki Durumu Karışık

İlişki Durumu Karışık

Birkaç arkadaşın aşk, dostluk, kıskançlıklar ve yanlış anlamalarla dolu hayatlarının anlatıldığı dizinin süpervizörlüğünü yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu dizi 2004 yılı Kore yapımı Full House dizisinin bir uyarlamasıydı.

Anne

Anne

Geçtiğimiz sezon yayın ekranlara veda eden, baş rollerinde Vahide Perçin, Gonca Vuslateri ve Cansu Dere'nin bulunduğu dizi toplam 33 bölüm sürdü ve özellikle final bölümüyle günlerce konuşuldu.

Anne de 2010 yılı Japon yapımı 'Mother' dizisinin bir uyarlamasıydı.

Bizim Hikaye

Bizim Hikaye

Uyarlanacağı duyulur duyulmaz büyük ses getiren dizide de yönetmen koltuğunda olmasa da Merve Girgin'in eli var. Girgin, dizinin süpervizörlüğünü yapıyor.

Hangi dizinin uyarlaması olduğunu söylememize gerek yok herhalde 😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sadece kendisi dizi uyarlamadı, kendi dizileri de sayısız ülkeye satıldı.

Sadece kendisi dizi uyarlamadı, kendi dizileri de sayısız ülkeye satıldı.

Güllerin Savaşı, Lale Devri ve O Hayat Benim 30'un üzerinde ülkeye satıldı. Güllerin Savaşı, yurt dışına en çok satılan 2. dizi oldu.

Merve Girgin yakın zamanda iddialı bir yapımla geliyor. Başrollerini Özge Özpirinçci, Bennu Yıldırımlar ve Caner Cindoruk'un paylaştığı dizi Japon yapımı 'Woman' dizisinin uyarlaması. Dizi hakkında daha detaylı bilgi için;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
271
163
43
30
24
22
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mabada

Hep boş işlerle uğraştı yani. hayatımızı bu saçma sapan dizilerle mahveden kadın buymuş demek ki...

portside

bunlar uyarlama değil ki skip atmak. Her dizi zengin fakire bağlanıyor nasılsa ? Yıldız savaşlarını çekseler gene iş gider zengin oğlan fakir kıza bağlar. Şa... Devamını Gör

Gönen ÖZ

Uyarlama diziler tutmuyor, adamların mayası bizim hamurda olmuyor. TV bağımlısı insanlar dışında kimse de barınamaz o diziler! Yerli bir yapım bizden bir ş... Devamını Gör