Görüş Bildir
Haberler
Türkiye de Talip Olmuştu: Taliban Havalimanı İşletmelerini BAE'ye Verdi

Türkiye de Talip Olmuştu: Taliban Havalimanı İşletmelerini BAE'ye Verdi

Taliban yönetiminin Afganistan'daki havalimanlarının işletme sorumluluğunu paylaşmak için Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşma imzaladığı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taliban, Afganistan'daki havalimanlarının işletilmesi için Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) anlaşma imzalandığını açıkladı.

Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Molla Abdulgani Baradar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BAE ile 'Ülkedeki havaalanlarının işletilmesinde sorumluluğun paylaşılması'na yönelik bir anlaşma imzalandığını bildirdi.

Baradar, BAE ile yer hizmetlerine yönelik anlaşmanın yenileneceğini kaydetti, ancak bu anlaşmanın mevcut anlaşmaların ötesine geçip geçmeyeceği ya da güvenlik hizmetlerini içerip içermeyeceğine ilişkin açıklama yapmadı.

Taliban'ın resmi Bahtar Haber Ajansının başkanı Abdul Vahid Rayan ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'dört havaalanının işletme ve yönetimini içeren anlaşmanın Molla Abdulgani Baradar ile BAE merkezli GAK şirketi arasında imzalandığını' bildirdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taliban, geçen yıl 15 Ağustos'ta Afganistan'da iktidarı ele geçirmiş, bu dönemde çıkan karışıklıkta Türkiye ve Katar, Kabil Havaalanının işletmesi ve güvenliğine destek amacıyla geçici teknik ekipler göndermişti. 

Türkiye ayrıca Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının işletmesine talip olmuştu. Taliban, havaalanlarının işletilmesi ve güvenlik iş birliği konusunda BAE, Türkiye ve Katar ile aylardır görüşmeler yürütülüyordu. Havaalanlarının güvenliği, görüşmelerde uzlaşı sağlanamayan konulardan biriydi.

BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
10
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

Ulan sizden kaçan iti köpeği bile biz bakıyoruz, bari en azından teselli olsun diye havaalanını bize verseydiniz

İronici

Dostum dalga geçiyorum. Ben de durumun farkındayım

mertens

Tamam hadi şimdi Afganları geri gönderin

Bozkurt

Acaba şimdi hangisi tekrar terörist olacak? Taliban mı yoksa BAE mi? Coming soon!