Görüş Bildir
Haberler
Turkcell Yenilenen Akıllı TV Platformu Turkcell TV Plus'ı Tanıttı

Turkcell Yenilenen Akıllı TV Platformu Turkcell TV Plus'ı Tanıttı

Onedio Medya
16.10.2014 - 12:12 Son Güncelleme: 16.10.2014 - 12:18

Turkcell, bugün yaptığı basın toplantısıyla yenilenen akıllı televizyon ürünü Turkcell TV Plus‘ın tanıtımını yaptı. GTB Power 100 listesine giren Turkcell Grup CEO’su Süreyya Ciliv’in yaptığı tanıtımla Turkcell akıllı televizyon alanındaki yeni hizmetlerini gözler önüne serdi.

Konuşmasının başında her zamanki gibi mobil ve ağ temelli teknolojik dönüşümün önemine değinen Süreyya Ciliv, Turkcell TV Plus’ın özetle bu geleceğe dönük bir ürün olduğunu söyledi. Ciliv’in verdiği rakamlara sabit televizyon yayınlarını izleme oranı 2006’da yüzde 69 iken 2013’te yüzde 32’ye düşmüş ve kullanıcılar artık ‘seç izle’ tipi yayıncılığa yöneliyor.

Çin, Brezilya ve Türkiye’nin televizyona en çok bağımlı ülkeler olduğunu paylaşan Ciliv, akıllı telefonların çoğu ülkede en çok bakılan ekran olduğuna işaret etti. Turkcell TV şimdiye kadar 6 milyon kullanıcıyla 600 milyon dakika izleme sunmuş ve Ciliv, Turkcell TV+’ın Türkiye’nin yarısına (35 milyon Turkcel + 1 milyon Superonline abonesi) ulaşmaya hazır olduğunu ama diğer kullanıcılara da kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Süreyya Ciliv’den sonra Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan sahneye çıktı ve canlı deneyimle Turkcell TV Plus’ın özelliklerini gösterdi.

Kişiye özel yayın, aynı anda farklı yayınları kaydetme, sınırsız kanal ve sınırsız bulut yedeklemesi (teorik olarak), interaktif TV, çevrimiçi içerikler, kişisel kanallar, kaydet-geri al izle, sosyal medya paylaşımları Turkcell TV Plus’ın öne çıkan özellikleri olarak tanıtıldı.

Murat Erkan, çoğu özelliği birebir tanıtırken ekran ve cihaz geçiş hızı Turkcell TV Plus’ın yetkin bir platform izlenimi olduğunu gösterir nitelikteydi. Turkcell Akademi içeriklerine Turkcell TV Plus üzerinden ulaşabilmenin de mümkün olduğunu paylaşan Murat Erkan, Turkcell Superonline müşterilerinin bu erişimden ücretsiz faydalanabileceğini de paylaştı.

Özel olarak hazırlanan Plus Salonlar kategorisi içindeki dizilerde bölümleri sıralı geçiş imkanıyla izlemek mümkün oluyor. İnteraktif bölümde ise izlenen kanalla ilgili Twitter içerikleri görülebiliyor. Facebook ve Twitter’da paylaşım yapılabiliyor.

Murat Erkan, Turkcell’in Digiturk ile işbirliği içinde olduğunu, özellikle içerik tarafında işbirliklerine açık olduklarını ve mevcut Turkcell hizmetlerinin Turkcell TV Plus’a dahil edileceğini de soru cevap bölümünde açıkladı.

Turkcell TV Plus kullanmak için 2.90 TL’den başlayıp 39.90 TL’ye uzanan paketlerden biri seçilebiliyor ki bu fiyatların kampanya fiyatları olarak sunulduğunu da paylaşalım.

Turkcell akıllı TV’de milyonlara ulaşmak isterken Türkiye’deki akıllı TV kullanıcı sayısı konusunda bir rakam paylaşılmadığını da ekleyelim.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/10/16/turkce...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0