Görüş Bildir
Haberler
Türk Yetkili: Paris Zanlılarından Biriyle İlgili Fransa'yı İki Kez Bilgilendirdik

Türk Yetkili: Paris Zanlılarından Biriyle İlgili Fransa'yı İki Kez Bilgilendirdik

ATKN
16.11.2015 - 11:32 Son Güncelleme: 16.11.2015 - 13:35

Reuters haber ajansı, üst düzey bir Türk yetkiliye dayanarak, Türkiye'nin Paris saldırılarını düzenlediği sanılan şüphelilerden biri hakkında Fransa'yı iki kez bilgilendirdiğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetkili şüphelilerden birinin 2013'te Türkiye'ye gittiğini, ancak ülkeden çıktığına dair bir kayıt bulunmadığını söyledi.

Adı açıklanmayan yetkilinin, Türkiye'nin ilk olarak Aralık 2014'te, ikinci olarak da Ocak 2015'te Fransa'yı uyardığını söylediği bildiriliyor.

Guardian'da yer alan habere göre, Türk yetkililerin bahsettiği kişi İsmail Ömer Mustafa.

Türk yetkili, Mustafa konusunda Fransa'yı bilgilendirdikten sonra Fransız makamlarından herhangi bir yanıt almadıklarını belirtirken, ''Ancak Paris saldırılarından sonra Türk yetkililere İsmail Ömer Mustafa hakkında bilgi talebi ulaştı'' dedi.

‘Saldırılar Suriye'de planlandı’

‘Saldırılar Suriye'de planlandı’

RTL televizyon kanalının canlı yayınına katılan Fransa Başbakanı Manuel Valls, 'Paris'te 13 Kasım'da meydana gelen saldırıların ardından ülke çapında 150'den fazla yerde arama yapıldığını' ifade ederek, ülkede yeni saldırıların muhtemel olduğunu belirtti.

'Saldırılar Suriye'de planlandı, tasarlandı ve organize edildi' diyen Valls, uluslararası toplumun silahlı teröristlere karşı harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Paris'te 29 Kasım'da başlayacak BM İklim Konferansı'nın iptal edilmesi konusunda hiçbir ülkenin liderinden talep gelmediğini de ifade eden Valls, liderlerin Paris'e gelerek Fransa'yla dayanışmalarını göstereceklerini belirtti.

IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya hava saldırısı

IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya hava saldırısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'ya ait 10 savaş uçağı, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya 20 hava saldırısı düzenlemişti.

Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında vurulan hedefler arasında komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarının da olduğu belirtilmişti.

Diğer bir yandan haber ajansı AFP, adının belirtilmediği bir yargı yetkilisine dayandırdığı haberinde, Stade de France stadındaki saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin 20 yaşındaki Fransız polis Bilal Hadfi olduğunu belirtti.

AA, BBC Türkçe ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
12
8
5
2
2
0