Görüş Bildir
Haberler
Türk Lirası Negatif Ayrıştı ve Zayıf Görünüm Sürüyor: Dolar ve Euroda Yeni Rekor

etiket Türk Lirası Negatif Ayrıştı ve Zayıf Görünüm Sürüyor: Dolar ve Euroda Yeni Rekor

FreiGeist
15.05.2018 - 10:57 Son Güncelleme: 15.05.2018 - 16:28

Türk lirasındaki değer kaybı devam ediyor.  Ekonomik göstergelerdeki olumsuz gelişmelerin de etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan lira, dolar ve euro karşısında yeni tarihi düşük düzeylere geriledi. Cumhurbaşkanın Erdoğan'ın Merkez Bankası ve para politikasına yönelik açıklamalarıyla birlikte sabah saatlerinde 4.35'li seviyelerden 4.39'a kadar yükselen dolar/TL, Moody's'in Türk bankacılık sistemi ve ekonomiye dair değerlendirmeleri sonrası tarihi zirvesini yeniledi. Dolar/TL 4.46'nın, euro ise 5.30'un üstünü gördü. Sert atakların ardından kurlarda geri çekilme yaşandı.

Kur bu sabah Erdoğan'ın faiz açıklamalarıyla yönünü yukarı çevirdi ve 4.3990'a kadar yükselerek tarihi zirvesini test etti.

Kur bu sabah Erdoğan'ın faiz açıklamalarıyla yönünü yukarı çevirdi ve 4.3990'a kadar yükselerek tarihi zirvesini test etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'da Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği söyleşisinde, 'Faiz oranlarına dair kararlar alınırken size danışılıyor mu? TCMB faiz oranlarında sizin görüşe başvuruyor mu?' sorusuna şöyle yanıt verdi: 

'Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabii ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabii buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.'

Ardından yatay seyre dönen kurlarda, günün ikinci yarısında yeniden atak yaşandı.

Ardından yatay seyre dönen kurlarda, günün ikinci yarısında yeniden atak yaşandı.

ABD merkezli uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, makro gelişmelerin kredi notu için negatif seyrettiğini ve Türkiye'ye ters yönde etki yaptığını açıkladı. 

Açıklamayı Moody's adına Londra’da düzenlenen konferansta yapan analist Dietmar Hornung, para politikasına da değinerek 'Otoritenin bir merkezde toplanması mutlaka kötü olacak diye bir durum yok ancak ortodoks olmayan para politikası bizi endişelendiriyor' dedi.

Moody's'in değerlendirmeleri sonrası yükselişe geçen dolar/TL, 4.4624 tarihi zirveyi gördü. Euro ise 5.3028 ile rekorunu yeniledi.

Sert yükselişlerin ardından dolar 4.42, euro 5.26 seviyelerine doğru çekildi.

Türk lirasındaki değer kaybı sosyal medyanın da gündeminde 👇

Türk lirasındaki değer kaybı sosyal medyanın da gündeminde 👇
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
345
102
60
33
10
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kumandan M.K.A

Yok ben ümidi kestim bunlar vatandaşı yatırıp zikse ohh çalıyor ama iyi zikiyor der yarasın aslanlarıma .

Berçem Keleş

Yaşım genç olsa da kendi işletmesinin sahibi biriyim yaklaşık 8 senedir. Belki maaşlı çalışan biri tam olarak idrak edemeyebilir kurun etkilerini. O yüzden ... Devamını Gör

Berçem Keleş

Fakat ürün kalitesi çok azaldı. İşte şu an Türkiye'nin özeti budur. Üretici elinden geldiğince fiyatları bir şekilde dengelemeye çalışıyor. Ama bunu yaparken... Devamını Gör

Aysun Bulut

Geçmiş olsun Türkiye.