Görüş Bildir
Haberler
Turizm Liselerindeki ‘Alkollü İçki Servisi’ Dersinin Kaldırılması Önerisi Kabul Edildi

Turizm Liselerindeki ‘Alkollü İçki Servisi’ Dersinin Kaldırılması Önerisi Kabul Edildi

adem kara
05.12.2014 - 16:29

Hükümetin milli eğitim politikalarına ‘yön vermesiyle‘ bilinen Eğitim Bir Sen’in otelcilik ve turizm meslek liselerinde ‘Alkollü İçki Servisi’ dersinin kaldırılması önerisi, Antalya’daki 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda tartışmalı bir oylama sürecinin ardından kabul edildi.

Sabah oturumunda 34’e karşı 36 oyla reddedildi

Karma öğretime son verilmesi başta olmak üzere eğitim sistemini kökten değiştirecek önerilere imza atan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’in ‘Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi’ dersinin kaldırılması teklifi, sabah toplanan Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubu komisyonunda 34 kabul oyuna karşın 36 ret oyuyla gündem dışı bırakıldı.

Öğleden sonraki oturumda tartışmalarla kabul edildi

Basın toplantısı sırasında kendisine gelen not üzerine önerilerinin reddedildiğini öğrenen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Alkollü içeceklerle ilgili önerge oy çokluğuyla reddedilmiş. Ben çocuklarımızın geleceği açısından sağlıklı bulmuyorum. İçki servisi yaptırılan çocuklar bizim çocuklarımız. Bunu reddedenler kendi çocuklarına içki servisi yaptırmak isterler mi, istemezler” diye konuştu.

Eğitim Bir Sen, komisyonun öğleden önceki oturumunda reddedilen öneriyi, öğleden sonraki toplantıda tekrar gündeme getirdi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda bir kez daha oylanan öneri bu kez kabul edildi.

Kaynak: Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/egitim-bir-se...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0