Görüş Bildir
Haberler
Turgay Kıran Transfer Sözü Verdi

Turgay Kıran Transfer Sözü Verdi

Fatih
06.05.2015 - 00:00

Galatasaray Başkan Adayı Turgay Kıran, Santra Haber Radyo’da bomba gibi açıklamalar yaptı.

Santra Haber Radyo’da Erkan Hakarar ile futbol sohbetine telefon ile katılan ve Başar Büyükkol ile Erkan Hakarar’ın sorularını yanıtlayan Turgay Kıran, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

AKILLI FUTBOL VE 3 PUAN!

Galatasaray’ın, Akhisar deplasmanında akıllı bir futbol sergilediğini söyleyen Kıran, “İhtiyacımız olan ve bizim için önemli bir üç puanı akılcı bir oyun, iki de güzel golle aldık. Yarışa devam ediyoruz. Ümit ediyorum, sezon sonunda gülen taraf biz olacağız. Futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Bir Galatasaraylı olarak çok mutluyum” dedi.

İBRA EDİLMEYİ HAK EDİYORDU!

Kıran, Galatasaray’da yapılacak kongre öncesi listesindeki kurmaylarıyla yaptığı özel toplantının sonrasında verdiği röportajında mali kongreye de değinerek, “Galatasaray’da önemli bir kongre yapıldı. Ben hep söyledim. Ünal Aysal iyi niyetli ve tecrübesizdi. Başarısız bir süreç yaşandı. Galatasaray’a yakışan bir kongre oldu ve yüzde 55-60’lık bir oy ile Sevgili Aysal ibra edildi. Olması gereken buydu. Çünkü ibra edilmemeyi hakketmiyordu. Bende ibra edilmesini doğal buluyor ve mutlulukla karşılıyorum” dedi.

YANLI BASIN İŞ BAŞINDA!

Kıran, adaylık süreci içinde bazı medya kuruluşlarının yanlı haberler yaptığını da iddia ederek, “Adaylığımı açıkladığım günden bu yana bazı basın kuruluşları ve muhabirler benim adaylıktan çekileceğimi iddia ettiler. Süreç içinde başka iddialarda bulundular ama gelinen noktada gördüler ki ben adaylıktan çekilmedim ve bu yoldan vaz geçmedim. Bunlar bilinçli yapılan haberlerdi ve yanlı basın üzerine düşeni yaptı” ifadelerini kullandı.

İNAN KIRAÇ VE STATÜKOCU ZİHNİYET!

Galatasaray’da bazı medya kuruluşlarının daha şimdiden Dursun Özbek’i başkan ilan etmesine tepki gösteren Kıran, “Zihniyet aynı zihniyet. Kıraç Vakfı’nın başındaki isim statükocu zihniyeti yönetiyor. İnan Kıraç, Adnan Polat gidecek dedi ve Adnan Polat gitti. Ardından Ünal Aysal gelecek, yanında da şu isimler olacak dedi, oldu. Şimdi de Sevgili Dursun’u işaret edip, yine aynı oyunu oynuyor. Galatasaray’da kongre üyeleri hür iradeleriyle gelip, kendi istedikleri başkanı seçmeliler. Galatasaray’dan bu statükocu zihniyeti kaldırmamız gerekli. Dursun benim çok sevdiğim, aynı sınıfta okuduğum bir arkadaşım.   

BEN SPORUN İÇİNDEN GELİYORUM

Galatasaray Başkan Adayı Turgay Kıran, “Ben sporun içinden geliyorum. 1985’te Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev yaptım. Sonra 90’lı yıllar, 2004’lü yıllar ve kürek federasyonunda görev yaptım. Galatasaray’da az önce de söylediğim gibi bir statükonun varlığı muhakkak. Biz bu zihniyete karşıyız. Galatasaray’da bir reform gerekiyor. İşte bu yüzden bizde bu göreve soyunduk. Galatasaray çok büyüdü. Galatasaray’ı konuyu bilen uzman kişilerin yönetmesi gerekiyor. Listemde bulunan isimlerin büyük kısmı ekonomist. Galatasaray’ın sorunu ekonomi. Sürdürülebilir başarı için ekonomiyi düzeltmemiz gerekiyor. İdari ve mali güç gerekiyor. Benim listemdeki 7 ekonomist arkadaşımla bizde bu sorunları aşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

KIRAN’DAN SERT YANIT!

Bazı medya kuruluşlarında ‘KIRAN’ın LİSTESİNDE BÜYÜK SKANDAL’ haberlerine de sert tepki gösteren Turgay Kıran, “Aysal’ın başkanlık yarışı verdiği dönemde, Dursun Özbek aidatlarını ödemediği için listeye girememiş, yerine de Candan Erçetin görev almıştı. O dönemde bu yaşananlar skandal olmadı. Şimdi bizim getirdiğimiz aday 3 gün aidatını geç ödediği için mi skandal oluyor. Bu Galatasaray camiasını ve medya kuruluşlarını yanlış yönlendiren bizimde bildiğimiz bir kişinin ürünü” şeklinde konuştu.

MALİ SORUNDAN ÇIKIŞIN FORMÜLÜ BİZDE!

Mali sıkıntıların çözümü için formülün kendilerinde olduğunu ifade eden Kıran, “Az önce de söylediğim gibi listemizde banker, maliyeci ve ekonomist 7 arkadaşımız var. Ama Ünal Aysal döneminde 100 milyon dolar getirme sözü verip beş kuruş ödenmeyen Galatasaray’a bugün gelecek arkadaşlarda 50 milyon 100 milyon veremeyecektir. Ama biz kurumsal olarak çalışıp, daha önce bazı medya kuruluşları ve televizyonlarda da açıkladığım projelerimizle, Galatasaray’ın mali sorunlarından nasıl arınacağını, nasıl para bulacağımızı, mali açıdan nasıl kalkınacağımızı ifade etmiştim. Dolayısıyla bunlar 7 tane ekonomistin bulunduğu yönetimde kesinlikle sorun değil. Galatasaray iyi bir tüccar olarak gayrimenkul ortaklıklarından elde edeceği parayla, önce borcunu kapatacaktır. Ondan sonra kısa orta ve uzun vadeli planlarla sorunlarını çözecektir” dedi.

HAR VURUP HARMAN SAVURMADAN TRANSFER!

Transfer politikası hakkında da konuşan Kıran, “Galatasaray’da bugün çeşitli mevkilerdeki sorunlar konuşuluyor. Bunlar, sezon sonu geldiğinde hocamız Hamza Hamzaoğlu ile çözülecek sorunlardır. Har vurup harman savurmadan, boşa harcamadan, saçma sapan paralar harcamadan, doğru adama doğru para vererek gerekli yerlere transferler yapılacaktır. Ama ne yazık ki Aysal döneminde bu yaşanmadı ve sadece bonservis bedeli olarak 120 milyon Euro para harcandı. Yazık değil mi Galatasaray’ın parasına. Taraftarlarımız rahat olsun. Sürdürülebilir bir yarış için mali güç şart. Biz de onu sağlayarak, ihtiyaç doğrultusunda nokta transferler yapacağız” dedi.

YURT DIŞI FİNANSAL KURUMLARLA GÖRÜŞÜYORUZ!

Katar Emiri Şeyh Bin Tamim’in kendisine ekonomik destek verdiği yolunda çıkan haberleri gülerek cevaplayan Kıran, “Bizim arkadaşlarımız başta İslami kesim olmak üzere, Uzakdoğu ve Avrupa’daki finansal kurumlarla görüşmeler yürütüp, çeşitli sohbetlerde bulunuyorlar. Zaman zaman böyle abartılı haberler çıkıyor. Bunların hiçbir tanesi teberrü başka bir şey değil. Ama biz görüşmelerimizi sürdürüp çeşitli iş ortaklıkları konusunda fikir alışverişi yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Santra Haber

Kaynak: http://www.santrahaber.net/galatasara...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0