Görüş Bildir
Haberler
Tunus'ta Turistik Bölgeye Saldırı

Tunus'ta Turistik Bölgeye Saldırı

ATKN
26.06.2015 - 15:20 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 22:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunus'un sahil kenti Susa'da turistik bir otele saldırı düzenlendi. Olayda 40 kişinin öldüğü açıklandı. Saldırının sorumluluğunu ise IŞİD yaptığı açıklamayla üstlendi. 

Tunus’un Susa kentinde bulunan sahil kenarındaki Imperial Marhaba Oteli’nin sahilinde yapılan saldırıyı IŞİD’in üstlendiği bildirildi.  Reuters saldırıda 39 kişinin öldüğünü duyururken, Belçikalı bir turistin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 40'a çıktığı bildirildi.

Sahile turist kılığında gelerek dehşet saçan IŞİD militanının adının Ebu Yahya el-Kayravni olduğu açıklandı.

39 kişiyi öldüren IŞİD militanı Ebu Yahya el-Kayravni

Reuters’ın haberine göre, militan sahile, silahını bir şemsiyenin altında saklayarak girdi. Hayatını kaybedenler arasında İngiltereAlmanya ve Belçika vatandaşlarının olduğu belirtildi.

"Ramazan’da saldırıları artırın"

"Ramazan’da saldırıları artırın"

IŞİD’in katliamı üstlendiği açıklamasında, militanlara “Ramazan’da saldırıları artırmaları” yönünde çağrı yapıldı. Açıklamada, “Kardeşimiz, halifeliğin askeri Ebu Yahya el-Kayravni, güvenlik önlemlerine rağmen hedef olan Imperial Oteli’ne ulaştı” denildi ve otel “genelev” olarak nitelendirildi.

 İsmini vermek istemeyen bir güvenlik yetkilisi, Reuters’a yaptığı açıklamada saldırganın vücudunda bomba bulunduğunu söyledi. Kalaşnikof taşıyan saldırgan olay yerinde polis tarafından öldürülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sousse kenti, turistlerin ülkede en fazla ziyaret ettiği sahillere ev sahipliği yapıyor.

80 cami kapatılacak

Başbakan Habib Essid saldırı sonrası 'şiddeti körüklemekle' suçlanan 80 caminin kapatılacağını açıkladı. Başkent Tunus'ta basın toplantısı düzenleyen Essid, devlet kontrolü dışında faaliyet gösteren ve terör propagandası yapan bazı camilerin 'zehir saçtığını', bu yüzden İçişleri Bakanlığı tarafından 1 hafta içinde kapatılacağını duyurdu.

Tunus'ta son olarak IŞİD, 18 Mart'ta başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne silahlı bir saldırı düzenlemişti. 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ölenler Avustralya, Belçika, Fransa,, İngiltere, İtalya, Japonya, Kolombiya, Polonya, Rusya ve İspanya'dan turistlerdi.

Reuters ve Sputnik Türkiye | Fotoğraflar: Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0