Görüş Bildir
Haberler
Tuncay Mollaveisoğlu, Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliğinden Alındı

Tuncay Mollaveisoğlu, Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliğinden Alındı

Emre Ordu
15.06.2023 - 10:15 Son Güncelleme: 15.06.2023 - 10:29

Para karşılığı manipülatif haber yapıldığı iddiasıyla gündemde olan Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı. Mollaveisoğlu'nun yazısı dün gazete yönetimi tarafından yayınlanmamıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Para karşılığı haber yapıldığı iddiasıyla gündemde olan Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu'nun görevine son verildi. 

Genel Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu’nun ismi gazetesinin künyesinden çıkarıldı.

Mollaveisoğlu görevden alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Mollaveisoğlu paylaşımında 'Etik tartışma yönetimde başlayıp yargıya ve basına yansıdı. Taraf olursan görevden alırız' dediler. Gazeteciliğin tarafında oldum. Görevden alındım.Okurlarımıza, dostlarıma saygı ile duyuruyorum' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinde vakıf yöneticisi Avukat Turan Karakaş; eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında çikolata kutusunda kayıt dışı para aldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. 

Dilekçede bu paradan Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un da haberinin olduğu ve üstünü kapatmaya çalıştığı belirtilmişti.

Cumhuriyet gazetesi söz konusu iddiaları yalanlamıştı. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollevsioğlu tartışmalarla ilgili kaleme aldığı yazıda, gazetenin sahibi konumunda olan vakıf yönetimine tepki göstermişti. 

Mollaveisoğlu, yazısında 'Mesele hukuki olmasının çok ötesinde gazetecilik ahlakı ile doğrudan ilgilidir.Bu vahim olay gazetede yayılmış, gazetecilik onuru için olağanüstü zor şartlarda çalışmayı göze alan arkadaşlarımız üzerinde derin bir üzüntü ve öfkeye neden olmuştur.Gazetemizin tertemiz itibarına düzenlenen suikastten sorumlu olanlar gazete içindeki iç denetim sistemi ile hızla bertaraf edilebilecekken, bu çirkinliğin savunulması ve kamuoyuna taşınması hepimizi derinden üzmüştür' demişti. Ancak Mollaveisoğlu'nun yazısının gazetede yayınlanması yönetim tarafından engellenmişti. 

Mollaveisoğlu'nun yazısının ardından Cumhuriyet gazetesi tarafından yapılan açıklamada '6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi' denilmişti. Cevap yazısında ayrıca 'Cumhuriyet gazetesini ele geçirmek için çalışan bir grup, şimdi de Cumhuriyet gazetesinin itibarını zedelemek için ihtirasla çalışıyor' ifadeleri yer almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevil

rüşveti alan kişiler atılacağına bunu söyleyenler atılıyor. vay be yeni Türkiye ye gel. ahlaksız ol baş tacı ol. yeter ki ayakkabı kutuların çukulata kutular... Devamını Gör

asgoodasitgets

" Önce hukuken sonuçlanmamış sözleşmeleri kanıt göstererek iki konuda savcılığa şikayette bulundular. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı her iki konuda da huk... Devamını Gör

BB7

AKP, CHP, Yeni Şafak, Eski Cumhuriyet farketmiyor... Hepimiz aynıyız. KABUL EDİN, MAYAMIZ BOZUK!