Görüş Bildir
Haberler
Tüm İnsanlığı Yok Edebilecek Bir Virüs Geliştirildi

Tüm İnsanlığı Yok Edebilecek Bir Virüs Geliştirildi

Caner
03.07.2014 - 18:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm İnsanlığı Yok Edebilecek Bir Virüs Geliştirildi

Bilim insanlarının genelde var olan ölümcül virüslerin yok edilmesi için çalışmalarına tanıklık ediyoruz. Ancak bu sefer tam tersi bir haberle karşınızdayız. ABD'de Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde bulunan profesör Yoshihiro Kawaoka , oldukça güçlü bir grip virüsü yarattı.

Bir süre önce birçok kişinin ölümüne yol açan ünlü H1N1 (domuz gribi) virüsünü temel alan ve H1N1 'in geliştirilmiş modeli olan yeni virüs , insanın bağışıklık sistemine karşı dirençli .

Uzmanlara göre, insanlık için çok tehlikeli olan Kawaoka'nın virüsü, 5 yıl içerisinde 500,000 kişiyi öldürebilecek güçte. Sonrasında ise daha da yayılabilecek olan bu virüsün tüm insanlığı yok edebilecek kapasitede olduğu söyleniyor.

Öte yandan Kawaoka yaptığı araştırmayı savunuyor ve her araştırmada bazı risklerin olabileceğini söylüyor. Diğer bilim adamları ise Kawaoka'nın daha önce de bu tarz tehlikeli araştırmalar yaptığını ancak bu seferkinin en tehlikelisi olduğunu düşünüyor. Ayrıca bu virüsün laboratuvardan sızdırılması halinde tüm dünyayı savunmasız bırakabileceği belirtiliyor.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0