Görüş Bildir
Haberler
Tükendiğini Hisseden Her İnsanın Mutlaka Okuması Gereken 10 Aşama

etiket Tükendiğini Hisseden Her İnsanın Mutlaka Okuması Gereken 10 Aşama

Öykü Parlak
14.04.2016 - 23:34

Hayatın her anından keyif alan, ağaçlara, kuşlara selam veren, her daim mutlu olmanın bir yolunu bulan bir insan bile olsan zaman zaman içinde oluşan o sebebi belli olmayan sıkıntıya engel olamıyorsun. Her şey, herkes anlamsız geliyor. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmek ise en önemli şey.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Canın hiçbir şey yapmak istemez.

İstese de zaten yapacak bir şey veya yapacağın şeye eşlik edecek birini bulamazsın. Kimseyle vakit geçirmek de istemezsin gerçi. Herkesten sıkılırsın. İnsanların anlattığı şeyleri anlamsız bulursun.

2. Dışarı çıkmak sana gereksiz bir külfet, yapılması gerek bir ödev gibi gelmeye başlar.

Ne zaman dışarı çıksan benim burada ne işim var diyerek eve tekrar dönersin. Eve döndüğünde ise “eee şimdi napıcam?” hissi başlar. Sığamazsın hiçbir yere. Biraz televizyon izlersin, biraz müzik dinlersin. O da olmadı bir çay koyup balkona oturur insanları izlersin.

3. İş hayatı da üstüne gelmeye başlar.

İşe gidersin. İşini sorgulamaya başlarsın. Acaba bu işi gerçekten seviyor muyum, hayatımın sonuna kadar bu işi mi yapacağım düşünceleri tüm gün kafanda dolaşır.

4. İştahın kapanır. Yaşamak için yersin.

Yemek yemek eziyete dönüşür senin için. Bir türlü karar veremezsin çünkü canın hiçbir yemeği diğerinden daha fazla istemiyordur. Yaşamını sürdürebilmek için yemek yemek zorunda olduğunu da biliyorsundur. Bu yüzden en çabuk ve zahmetsiz seçeneğe karar verirsin.

5. Nasıl olduğunu kendin bile bilmezsin.

Naber diyen her insana “iyidir senden naber” cevabını otomatik olarak verirsin. Adeta bir robot gibi, bu cevabı vermeye programlanmışsındır. Belki birisi gerçekten nasıl olduğunu sorsa içini dökeceksin belki de ne gerek var diyeceksin. Hem ne anlatacaksın ki. İçindeki derin boşluk hissini mi yoksa somut bir sebep bulamadığın halde hayattan keyif alamayışını mı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kişisel bakım artık eskisi kadar önemli değildir.

Her yeni güne başlarken neşeyle sabah duşunu alıp en güzel kokularını sürerek evden çıkan sen, artık saçını bile taramadan evden çıkan, insanların görünce “yazık bir derdi var herhalde” dediği o insana dönüşürsün.

7. Düzenli uyku senin için artık yalnızca kamu spotunda görebileceğin öylesine bir cümle haline gelir.

Geceleri uyumakta güçlük çekersin. Evin her yerini dolaşırsın. Bir sigara yakarsın. Sonra tekrar uyumaya çalışırsın. Yine olmaz. Döner durursun yatakta. Tam uykuya dalarsın, yarım saat içinde tekrar sıçrayarak uyanırsın. Bu dengesiz ve gerici uyku seansları seni uykudan iyice soğutur. Vampir hayatı yaşamaya başlarsın. Geceleri uyuyamadığın için gün içinde hayalet gibi gezersin. İnsanların “hayırdır gece beşik mi salladın ehehe” şeklindeki manasız şakalarına gülüp geçersin.

8. İnsanların hayatındaki değerini düşünmeye başlarsın.

Gününün büyük kısmını birlikte geçirdiğin iş arkadaşların, çoğu zaman fikirlerinizin uyuşmadığı ailen, her sabah ekmek aldığın mahalle bakkalı, sürekli karşılaştığın apartmandaki komşular, seni neşelendirmek için sık sık arayıp çeşitli etkinliklere davet eden ısrarcı arkadaşın… hepsi canlanır gözünde. Onlar için ne ifade ettiğini düşünürsün. Ve yavaş yavaş aydınlanma aşamasına gelirsin.

9. Ben ne yapıyorum? Sorusu artık hayatının merkezine oturur.

Gününün çoğunu geçirdiğin iş arkadaşlarının senin için ne kadar endişelendiğini fark edersin. Aslında o yaptıkları garip şakaları sırf sen gül diye yaptıklarını anlarsın. Çoğu konuda zıt düştüğün ailenin, bir gülüşün için dünyayı yakacağını fark edersin. Sesindeki en ufak düşüklükte senin için telaşlanan, mutsuz olduğun zaman en sevdiğin yemeği yaparak bir şekilde seni mutlu etmeye çalışan anneni düşünürsün.

  Her sabah ekmek almak için uğradığın bakkalın, seni neşelendirmek için ekmek yok sana pasta verelim ehehe” şakasını aslında komik bulduğu için değil seninle iletişim kurmak için yaptığını anlarsın. Apartmandaki komşuların kapını sık sık çalma nedeninin, seni rahatsız etmek için değil, iyi misin diye merak ettikleri için olduğunu anlarsın. İki günde bir seni arayıp sinemaya gidelim diyen arkadaşının aslında sinemayı o kadar da çok sevmediğini hatırlarsın.

10. Hayata yeniden kaldığın yerden devam edersin.

Küçük bir devre arasından sonra hayatla olan mücadelen kaldığı yerden devam ediyordur. Üstelik artık daha güçlü, daha istekli ve daha umutlu bir şekilde. Sahip olduğun her şeye, hayatındaki tüm insanlara, yaşadığın iyi kötü tüm tecrübelere, her sabah öterek seni uyandıran kuşa, ağaçların fısıltısına, her şeye şükredersin. İyisiyle, kötüsüyle, zorluklarıyla, engelleriyle, hayat çok

güzel!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
171
88
20
15
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dilara

Çözümü bu kadar basit olmuyo

Oliympia

son maddeye kadar iyiydi orda bastım kahkahayı

katilice

Evet tam olarak böyleyim. Hiçbir şey yapasım gelmiyor insan istemiyorum. Sonra sıkılıyorum mecburi.. İş hayatımda yok hiçbir şey yok. Bomboş oluyorsun. Sadec... Devamını Gör