Görüş Bildir
Haberler
TSK Dağlıca'da PKK Noktalarını Bombaladı

TSK Dağlıca'da PKK Noktalarını Bombaladı

adem kara
14.10.2014 - 09:57 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 11:57

Malatya ve Diyarbakır'dan kalkan F-16 ve F-4 savaş uçaklarının, Dağlıca'daki PKK noktalarını bombaladı belirtildi. Bu bombardıman, 'çözüm süreci'nin başlamasından beri yapılan ilk kapsamlı hava operasyonu olarak dikkat çekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki PKK hedeflerine bombardıman düzenlediği belirtiliyor.

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları Dağlıca bölgesindeki PKK noktalarını bombaladı.

Dağlıca Karakolu’nun, 3 gündür PKK’lı grupların doçka ve roketatarlı saldırısına maruz kaldığı, PKK’nın önceki gün gündüz saatlerinde yeniden saldırıya geçmesi üzerine Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verildiği belirtiliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları tarafından düzenlenen operasyonda, Dağlıca’daki birçok nokta hedef alındı.

Dağlıca bölgesindeki bombardımanın, çözüm sürecinin başlamasından sonra PKK’ya yönelik ilk kapsamlı hava operasyonu olduğuna dikkat çekiliyor.

Çözüm süreci başlamasından sonra PKK’ya karşı ilk kapsamlı hava operasyonunun yapılması dikkat çekti.

Hürriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0