Görüş Bildir
Haberler
TRT'den Osman Kavala'yı Hedef Alan Dizi: "Metamorfoz"

TRT'den Osman Kavala'yı Hedef Alan Dizi: "Metamorfoz"

Emre Ordu
15.06.2023 - 12:26 Son Güncelleme: 15.06.2023 - 14:57

TRT’nin yeni dijital platformu 'tabii'de yayınlanmaya başlayan 'Metamorfoz' isimli dizi, AİHM’in kararına rağmen 2017 yılından beri cezaevinde olan Osman Kavala’yı iktidarın penceresinden anlatıyor. Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, 'Karalama kampanyasının bir parçası' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT’nin 'yerli ve milli Netflix' olarak piyasaya sunduğu yeni dijital platformu “tabii”de yayınlanan Metamorfoz isimli dizi, yaklaşık AİHM kararlarına rağmen 6 yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala’yı konu ediniyor.

Serbestiyet'te yer alan habere göre, ilk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçip “kapitalistleşen” solcu işadamı Teman Bayram'ın hikayesini anlatıyor. 

Bayramlı, bir Amerikan ajanına Türkiye Cumhuriyeti’ne ait çeşitli koordinat bilgilerini sızdırıyor, teknesinde kim olduğu belirtilmeyen ‘Komşusunun işgalinden Amerika sayesinde kurtulan’ bir Körfez ülkesi bakanıyla toplantı yapıyor. 

Dizinin başrolünde Osman Kavala’ya oldukça benzeyen Can Nergis yer alıyor.

Uyarı yazısı yok

Uyarı yazısı yok

Dizi baştan sona Osman Kavala’nın hayat hikayesinin tek taraflı aktarıyor olmasına rağmen ne başında ne sonunda ‘Gerçek kişi ve kurumlarla bir ilgisi bulunmamaktadır’ gibi bir uyarı yer almıyor. 

İlk bölümünün yayınlanmasının üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, dizinin diğer bölümleri henüz yayınlanmadı.

"Karalama kampanyasının bir parçası"

"Karalama kampanyasının bir parçası"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diziyle ilgili Halk Tv'ye konuşan Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra Buğra, 'Karalama kampanyasının bir parçası. Avukatlarımız bir şeyler yaparlar mı bilmiyorum. Bekliyoruz' dedi.

Fransızcadan Türkçeye girmiş bir kelime olan ‘Metamorfoz’, başkalaşma ve değişim anlamına geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
24
15
13
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gokhan aslan

trt izleyip kendini osmanlı hanedanından sana gerzekler için yapılmış bir proje. inana var nasıl olsa

KodAdıAmca

Allah kimseyi osman kavala gibi bir haini savuncak durama düşütmesin.

Osman Kavala hiç de tahmin ettiğiniz gibi biri değil. Muhalifleri kullanmayı bırakın. Demirtaş ve Kavala gibi kişilere siper etmeyi bırakın insanları.

kayra han

Osman kavala iyiyse cami yapsın, o beni ilgilendirmez. Sadece siyasi sebeplerle hukuksuzca içeride tutulan bir adama karşı olmak için kendi ideolojinizde bir... Devamını Gör