Görüş Bildir
Haberler
Trackpad’leri Çizim Tabletine Dönüştüren Uygulama

Trackpad’leri Çizim Tabletine Dönüştüren Uygulama

ATKN
29.03.2015 - 18:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple’ın yeni MacBook modellerindeki trackpad’ler için kullanıma sunduğu Force Touch özelliği, kullanıcıların trackpad’e ne kadar basınç uyguladığıyla bağlantılı olarak farklı fonksiyonların yerine getirilmesini sağlıyor. Duyurulduğundan bu yana hangi durumlarda kullanılacağı büyük merak konusu olan Force Touch için yayınlanan bir uygulama, bu özelliğin yetenekli ellerde nasıl işlevsel hale geleceğini gösteriyor.

Inklet isimli bu uygulama, 2015‘te çıkan MacBook modellerinde bulunan trackpad’leri çizim tabletine çeviriyor. Stylus ile yapılan hafif dokunuşlar, ince çizgiler oluşturmayı sağlıyor. Daha kalın çizgiler yapabilmek için ise stylus ile trackpad’e biraz daha baskı uygulamak gerekiyor. Detaylı çizimler yapmak için ise istenen alana yakınlaştırma yapılıyor ve küçük detaylar eklenebiliyor. Yanlış dokunuşları algılayabilen uygulama, trackpad’e yanlışlıkla elinizi değdirdiğinizde bu dokunuşu görmezden geliyor.

25 dolar fiyat etiketiyle çizim tabletlerine yüzlerce dolar para yatırmak istemeyenler için önemli bir alternatif olarak göze çarpan Inklet‘in 35 dolarlık sürümünde kullanıcıya Pogo isimli özel bir stylus da yollanıyor. Kalem destekleyen tüm uygulamalarda kullanılabilen uygulamanın Pogo ile kullanıldığında daha yüksek hassasiyete sahip olduğu ifade ediliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0