Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor'a Transfer Yasağı

Trabzonspor'a Transfer Yasağı

Enver K.
26.10.2015 - 22:17

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Trabzonspor Basketbol Kulübü'ne transfer yasağı getirildiği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzonspor'a şok bir haber basketbol şubesinden geldi. Sezona yüksek hedeflerle giren kulübe Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan kötü haber geldi. Federasyon internet sitesinden yönetim kurulu toplandı ve kararlaını açıkladı.

İşte Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama;

Bugün yapılan TBF Yönetim Kurulu toplantısında gündemde yer alan konular görüşülmüş, basketbol kamuoyu ve ilgili tarafları ilgilendiren aşağıdaki konular karara bağlanmıştır.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu 26 Ekim 2015 tarihinde yapmış olduğu toplantısında gündeminde yer alan konuları karara bağlamış ve basketbol kamuoyu tarafından bilinmesi gerekenleri ilanen duyurulmasını uygun bulmuştur.

1. Sporcuları ile yapmış oldukları sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen Trabzon Basketbol Kulübü ve Canik Belediyesi Spor Kulüplerine transfer yasağı getirilmiştir.

2. 17 Ekim 2015 tarihinde Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol – İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulüpleri arasında oynanan müsabakada kural hatası yapıldığı iddiası ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü tarafından yapılan itiraz, müsabakanın sonunda yapılan atışın oyunun nizami süresi içinde yapıldığının tespiti ile müsabakada kural hatası olmadığından reddedilmiştir.

3. Yeşil Giresun Belediye Kulübü sporcusu Kristijan Nikolov’un sadece Türk vatandaşı olması, geçtiğimiz sezon Galatasaray Kulübü alt yapı takımlarında bir sezon yer almış olması ve sporcunun durumu hakkında Tahkim Kurulu tarafından alınmış kararın birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendisinin liglerimizde, ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş sporcu statüsünde yer alabileceğine karar verilmiştir.

4. Uluslararası basketbol Federasyonu “FIBA” tarafından Oyun Kurallarında yapılan değişime paralel olarak takımların kenar yönetimlerinin hali hazırdaki uygulanan yedi kişi yerine dokuz kişi olarak sahaya çıkabilmelerine imkan verecek şekilde yönerge değişimlerinin yapılması kararlaştırılmıştır.

Fanatik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0