Görüş Bildir
Haberler
Total CEO'sunun İnanılmaz Ölümü

Total CEO'sunun İnanılmaz Ölümü

adem kara
21.10.2014 - 09:55 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 16:39

Fransız petrol şirketi Total’in CEO’su Christophe de Margerie'nin özel uçağı Moskova’dan Paris'e gitmek için havalanırken kar temizleme makinesi ile çarpıştı. De Margerie ve kabin ekibi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazada alkol şoku

Rusya’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden petrol şirketi Total’in Başkanı Christophe de Margerie’yi taşıyan uçağın pistte çarpıştığı kar küreme aracının sürücüsü alkollü çıktı.

Moskova’daki Vnukovo havaalanında meydana gelen kaza sonrası konuşan Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü gazetecilere yaptığı açıklamada, Kar küreme aracını kullanan kişinin alkollü olduğunu tespit ettiklerini ayrıca bazı havalimanı çalışanlarının kazadaki kusurlarının araştırılması için açığa alınmasının söz konusu olduğunu dile getirdi.

Kar küreme aracının sürücüsü korkunç kazadan yara almadan kurtuldu.

63 yaşındaki Margerie’yi taşıyan Falcon tipi özel jet, gece geç saatlerde havalanmak üzere pistte hızlandığı sırada kar küreme aracıyla çarpıştı. Total’in başkanı ile 3 mürettebat, çarpışmanın etkisiyle

alev alan uçakta yaşamını yitirdi.

Bu sırada Fransa’nın yasta olduğunu söyleyen Fransa Ekonomi Bakanı

Emmanuel Macron, Total’in geleceği için endişelenmenin gereksiz olduğunu, Şirketin, Margerie sonrasında da yoluna devam edeceğini belirtti.

Büyük Bıyık” lakaplı 63 yaşındaki Total’in başkanı 2010’da başına geldiği şirket için 1974 yılından beri çalışıyordu.

Margerie ayrıca Rus hükümeti ile dış yatırımlar konusunda görüşmeler yapmak için Moskova’da bulunuyordu.

euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0