Görüş Bildir
Haberler
Tosuncuk Lakaplı Mehmet Aydın'ın Adresinin Tespit Edildiği İddia Edildi: Bilgiler Interpol'de

Tosuncuk Lakaplı Mehmet Aydın'ın Adresinin Tespit Edildiği İddia Edildi: Bilgiler Interpol'de

Yüksek kâr payı vaadiyle 80 bin kişiden topladığı 500 milyon TL'nin üzerindeki parayla kayıplara karışan ve 2.5 yıldır firarda olan Mehmet Aydın'ın izini sürmek için harekete geçen dedektiflik bürosu çalışmalarını tamamladı. Aydın'ın Brezilya'da olduğu kesinleşirken, adresi ve elde edilen diğer bilgiler mahkeme ve Türk Interpolü ile paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, 2016 yılında 10 bin lira sermayeyle kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle katılımcılara yüksek kazanç vaat ederek yaklaşık 500 milyon liralık vurgun yapan ve 2.5 yıldır firarda olan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'a ilişkin yürütülen araştırma tamamlandı.

Son olarak Brezilya, Paraguay, Uruguay üçgeninde hareket ettiği ve hesabına aylık düzenli olarak 4-5 kripto para hesabından 150 bin dolara yakın bir para girişi olduğu tespit edilen Aydın'ın adresi netleşti.

Mağdurlar bir dedektiflik firmasıyla çalışıyordu

Mağdurlar bir dedektiflik firmasıyla çalışıyordu

Çiftlik Bank sistemine para yatırarak mağdur olan yüzlerce kişinin bir araya gelerek anlaştığı avukatlık bürosu firari Aydın'ın yerinin tespiti için geçtiğimiz yıl aralık ayında Uluslararası Özel Dedektif Birliği'ne üye bir şirket ile çalışmaya başlamıştı.

İstanbul merkezli dedektiflik bürosu ise yıl başından itibaren Latin Amerikalı bir dedektif firmasıyla iş birliği yaparak Aydın'ın izini sürmeye başlamış, Aydın'ın intihar ettiği veya Ukrayna’da olduğu bilgisini yalanlayarak firari şahsın Brezilya-Paraguay-Uruguay üçgeninde hareket ettiğini öne sürmüştü.

Bürokratik engeller nedeniyle Türkiye'ye getirilemedi

Bürokratik engeller nedeniyle Türkiye'ye getirilemedi

Latin Amerikalı dedektiflik firmasıyla ortaklaşa yürütülen ve aylarca süren araştırmada elde edilen bilgiler ve çekilen fotoğraflar doğrultusunda Aydın'ın Brezilya'da bir adreste kaldığı netleşti.

Aydın'a ilişkin toplanan veriler ve adresine ilişkin konum bilgileri mahkemeye ve Türk Interpolü'ne de sunuldu. Uluslararası bürokratik engellerden kaynaklı Aydın'ın Brezilya'daki adresinde yakalanarak Türkiye'ye getirilemediği öne sürüldü.

Tutuklu sanık kalmadı

Tutuklu sanık kalmadı

Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik 2'si tutuklu 5'i firari 48 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 2 sanığın tahliyesine geçtiğimiz yıl temmuz ayında karar verilmiş, bu karar sonrasında davada tutuklu sanık kalmamıştı.

Sistem üzerinden 132 bin 222 katılımcıdan 31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 1 milyar 139 milyon lira toplanırken, katılımcılara bu dönemde 688 milyon lira geri ödeme yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
14
11
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

peki bu çocuğun idolüm olması. halktan biri türkiyeye hakkını veren bir kişi. bu ekonomi ile alın teriyle para kazanmak imkansız bu ülkede. ergenlikte kurdu... Devamını Gör

Pelinsu

Kolay yoldan para kazanmak isteyen 80 bin kişiyi yolması, 80 bin salak insanın ülkemizde yaşaması...

Metin Uzun

Turkiyeye donse etini magdurlara derisini Turk hava kurumuna bagislarlar . 75 bin yil hapis istemiyle yargilanacak . Tosun 75 bin yil yemektense meksikada bo... Devamını Gör

Mr.Hate

Siz bu tosunun adaletten kaçtığını sanıyorsanız büyük yanılgı içerisindesinizdir! Bu şişko adaletten kaçmıyor, dolandırdıkları şahıslardan kaçıyor, yakalansa... Devamını Gör

Hermione Granger

haklısın dostum. bırak dolandırıcılığı, ben şahsen bu ülkede herhangi bi katilin tecavüzcünün ceza aldığı görmedim daha. dolandırıcıyı bırakın zaten serbest ... Devamını Gör