Görüş Bildir
Haberler
Tosun'un Arjantin Planı: Çiftlik Bank Benzeri Bir Sistem Kuracakmış

Tosun'un Arjantin Planı: Çiftlik Bank Benzeri Bir Sistem Kuracakmış

Yüksel Venedik
03.02.2019 - 01:37 Son Güncelleme: 03.02.2019 - 11:09

Çiftlik Bank'ın sosyal medya sorumlusu Umeyr Karakoç, yakalandıktan sonra verdiği ifadede, şirketin CEO'su Mehmet Aydın'ın aynı modeli Arjantin'de uygulamak için planlar yaptığını söyledi.

Çiftlik Bank'ın sosyal medya sorumlusunun ifadesinde çarpıcı detaylar

Çiftlik Bank'ın sosyal medya sorumlusunun ifadesinde çarpıcı detaylar

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Çiftlik Bank'ın geçtiğimiz hafta yakalanan sosyal medya sorumlusu Umeyr Karakoç'un ifadesi ortaya çıktı.

Karakoç, Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Arjantin'de şirket kurarak benzeri bir oyun planladığı, mafya tehlikesinden ötürü finans ve yazılım ekibini yurt dışına gönderdiği iddialarında bulundu.

Mehmet Aydın'ın Arjantin planı

Mehmet Aydın'ın Arjantin planı

Umeyr Karakoç, Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Arjantin'de bir şirket kurma planı olduğu ancak resmi işlemlerde problem yaşanması nedeni ile vazgeçildiği iddiasında bulundu:

2017 Haziran ayı olabilir. Brezilya’nın Sao Paulo şehrine gittik. Oradan da Uruguay’a geçtik. Bir hafta orada kaldık. Mehmet’in bu sefer ki amacı Arjantin’de bir Fame Game firması kurmaktı. Osman Naim Kaya dil bildiği için Mehmet’e yardımcı oluyordu. Amaç arabayla Arjantin’e geçmekti. Ancak arabanın belgeleri tamam olmadığı için Arjantin’e geçirmediler. Sonradan taksiyle Arjantin’e geçiş yaptık. Boenes Aires’te Shareton Hotel’de kaldık. Mehmet orada hastalandı. İki gün kadar yattı. Sonra Türk konsolosluğuna gittik. Ancak Mehmet istediği belgeleri oradan alamadı. İşlemler yapılmadı. İşlemleri halledemeyince Türkiye’ye uçakla döndük.

'Mafya musallat olabilir diye, finans ve yazılım ekibi yurt dışına götürüldü'

'Mafya musallat olabilir diye, finans ve yazılım ekibi yurt dışına götürüldü'

Karakoç, Mehmet Aydın'ın mafyanın musallat olması endişesi nedeniyle yazılım ve finans ekibinin yurt dışında çalışması gerektiğini söylediğini ifade etti:

Yazılım ve finans ekibiyle birlikte Arjantin’e gittik. Arjantin’e gitmeden önce Ataşehir’de bir otelde bayilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. Şirketin bu birimlerinin yurtdışında faaliyet göstereceği belirtildi. Boenes Aires’te bir ev tutuldu. Home ofis olarak kullanıldı. Hepimiz orada çalıştık.

Kurban Bayramı tatili Bahamalar'da

Kurban Bayramı tatili Bahamalar'da

Karakoç, ifadesinde Çiftlik Bank ekibinin 15 günlük Kurban Bayramı tatili için Bahamalar'a gittiğini ve orada bir sistem güvenliği problemi yaşandığını da söyledi:

Kurban bayramı geliyordu. 15 günlük bir tatil düşünüldü. Bahama adalarına hep birlikte gittik. Biz Arjantin’deyken veri tabanımızın ele geçirildiğine dair bir e-posta almıştık. Bunu yazılımcıya gösterdim. ‘Önemli değil’ dedi. Ancak aynı mail Bahamalar'dayken aynı kişi e-postayı Mehmet’e de atınca durum ciddileşti.

'Aynı sistemi Dubai'de de kuracaktık'

'Aynı sistemi Dubai'de de kuracaktık'

Umeyr Karakoç, Dubai'de de Çiftlik Bank benzeri bir sistem kurma düşüncelerinin olduğunu şu sözleriyle ifade etti: 

Türkiye’deki gibi aynı sistemi Dubai’de kurmayı düşünüyorduk. Orada bir yerel oyun kurulacaktı. İnternetten oynanacaktı. Ayrıca kahvaltı salonları da açılacaktı. Ben oranın kârından pay alacaktım. Ancak bu durum gerçekleşmedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
43
23
20
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mida yuhen

Son keriz bükücümüz tosuncuk iftiharla sunar efenim:) ben bu çocuğu sevdim ya. Adam hırsızlık yapmıyor ki sistemini kuruyor keriz millet de bile isteye paras... Devamını Gör

Bozkurt

Arjantin'de adamı ikiye bölerler yalnız.

U Efekent

gönüldesin baştasın, maradona'nın arjantin'i fethettiği yaştasın.