Görüş Bildir
Haberler
TOR Alternatifi Yeni Sistem Spam E-posta Trafiği Kullanarak Mesajları Gizliyor

TOR Alternatifi Yeni Sistem Spam E-posta Trafiği Kullanarak Mesajları Gizliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tor muhbirler ve uyuşturucu tacirleri gibi internette gizli hareket edenlerin kullandığı eski bir web programı fakat tahmin edildiği üzere bazı kanun görevlilerini dikkatini çekmiş durumda. MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü)’de çalışan bir araştırma takımı bu sisteme alternatif yeni bir sistem buldu. Yeni sistem gerçek mesajı saklamak için sahte eposta trafiğini kullanıyor.

Vuvuzela ismindeki bu yeni sistem çok sayıda kukla trafik ve az miktarda şifreleme mantığı üzerine kurulu. Sistem zincirleme sunucu üzerinde kullanıcının gönderdiği mesajı ilk sunucudan diğerine oradan diğerine tüm zincirde ilerleyerek ve her sunucuda sahte mail trafiği oluşturarak mesajı iletiyor.

Araştırmacılara göre sistem hiçbir yerde mesajı gönderen ve ya alan ve aradaki konuşmalara dair bilgileri ortaya çıkarmıyor. Gözlemci sadece kaç kullanıcı bağlanmış ve kaçının bağlantısı kopmuş gibi verileri görebiliyor.

Elbette bu yeni sistemin ortaya çıkmamış kusurları mevcut, yine de Amazon EC2 sunucularında yapılan testte 1 milyon kullanıcı simüle edilmiş ve saniyede 15 bin mesaj gönderilmiş. 44 saniye gecikmeli gönderilen mesaj güvercin ile internet protokolü göndermekten iyi olsa hala email yollamak dışında bir şey yapmak için çok yavaş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0