Görüş Bildir
Haberler
Toprağa Ekilebilen ve Ağaca Dönüşen Kitap Yayımlandı

etiket Toprağa Ekilebilen ve Ağaca Dönüşen Kitap Yayımlandı

Ulaş
09.10.2016 - 22:10 Son Güncelleme: 10.10.2016 - 17:16

Arjantin’de özel yöntemler kullanılarak, ağaçtan elde edilen kitabın tekrar ağaca dönüşmesi sağlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Babam Ormandaydı (Mi Papá Estuvo en la Selva)’ adlı çocuk kitabı, okunduktan sonra toprağa ekiliyor ve bir kaç hafta içinde ağaca dönüşüyor.

Sanat Karavanı'ndan Saniye Kaya'nın haberine göre; yapımında ekolojik mürekkep ve asitsiz kağıdın kullanıldığı kitap, Arjantin’de 8-12 yaş arası çocuklara doğal kaynakların önemini anlatmak için tasarlandı.

Kitap, çocukların doğayla bağ kurma becerisini geliştiriyor

Kitap, çocukların doğayla bağ kurma becerisini geliştiriyor

Doğa bilincini çocuklara kazandırmayı sağlayacak kitabın bundan başka bir amacı daha bulunuyor. O ise: ‘kitapların da çocuklarla beraber büyüyebileceği’ni göstermek.

Kitap, çocuklara yalnızca doğayı koruma bilinci değil, aynı zamanda doğayla içsel bir bağ kurma, bir bütünlük sağlama becerisi de kazandırıyor. Okudukları kitabın tekrar doğaya dönüşünü izlemek ve kendileriyle beraber gün be gün büyüyen bir kitap-ağacı gözlemlemek çocuklara harika bir deneyim fırsatı sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1215
520
90
22
14
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Idanthyrsus

Kitabın fiyatı 160-170 $ civarında alıp 'okuduktan sonra' kitabı toprağa gömüp hayırlı bir şey yapıyorum diye sevindirik olmak yerine kitabı elden ele dolaşt... Devamını Gör

Patronus

Belki deneme aşamasındadır diye pahalıdır, sadece bir tahmin :) Belki zamanla böyle kitaplar çoğaldıkça fiyatı düşer, o zaman mantıklı ve doğaya hayırlı bir ... Devamını Gör

RiveryalıGeralt

Bizde de fasulyeye dua etme mevzusu var. Led ışıklı ekmek dolabı da cabası. Din nedense doğallığı değil yapay olan şeylere yarar sağlıyor, akıla değil israfa... Devamını Gör

herkesten-birisi

Kardeş iyi konuşuyon güzel konuşuyonda bu haberle ne alakası var aq

Ali Veli

Çok güzel bir fikir. Kitabın kitap haline gelmesinde ağaç kesilmesi gerektiği için, doğadan bir çeşit özür dileme gibi. Buna dikkat çekmek istemişler.