Görüş Bildir
Haberler
Toplam 657 Milyon TL Harcandı: 4 Yıldır Bitirilemeyen Yerleşke İçin 3. İhale Hazırlığı

Toplam 657 Milyon TL Harcandı: 4 Yıldır Bitirilemeyen Yerleşke İçin 3. İhale Hazırlığı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi inşaatı 4 yıldır bitirilemedi. 2017’de 158 milyon TL’lik, 2021’de 499 milyon TL’lik ihale düzenleyen TOKİ, inşaatı tamamlamak için üçüncü kez ihale gerçekleştirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, mega projelerle yandaş şirketlere milyarlarca lira aktaran iktidar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi’nin inşaatını tam 4 yıldır tamamlayamadı. Yılan hikâyesine dönen yerleşkenin inşaat maliyeti ise her yıl katlanarak artarken inşaatı tamamlamak için üçüncü kez ihale düzenlenecek.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi için ilk ihaleyi 14 Aralık 2017’de düzenledi. Ankara Beytepe’de yapılması planlanan yerleşkeye Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın taşınacağı belirtildi.

Maliyet yarım milyarı geçti

Maliyet yarım milyarı geçti

İhaleyi 158 milyon 735 bin TL teklif veren Artım İnşaat ile Bahaş İnşaat İş Ortaklığı’nın kazandığı açıklandı. TOKİ ile şirketler arasında imzalanan sözleşmede ise inşaatın 13 Kasım 2019’a kadar tamamlanacağı belirtildi.

Ancak, şirket aradan yıllar geçse de inşaatı tamamlayamadı. Sayıştay denetçilerinin hazırladığı rapora göre, 2018’de yüzde 56’sı tamamlanması gereken inşaatın sadece yüzde 4’ü tamamlandı. İnceleme sonunda, müteahhitlerin maliyet artışları nedeniyle inşaatı yavaşlattığı anlaşıldı. Rapordaki bilgilere göre müteahhitler Ocak 2019’da çıkartılan yasadan yararlanarak, tasfiye talebinde bulundu. TOKİ yarım kalan inşaatı tamamlamak için 15 Şubat 2021 tarihinde yeniden bir ihale düzenledi. “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İkmal İşi' adı altında düzenlenen ihale de 499 milyon TL’ye Özyazıcı İnşaat’a verildi. İnşaatın 5 Mart’ta başlaması ve 14 Aralık 2022’de tamamlanması öngörüldü. Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapılmıştı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır adrese teslim ihale olarak yorumlanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
6
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paranoid

akepenin kara parayı akladığı projelerden biri

Pasif Kullanıcı

ulan bu maskeler yine bizde çıktı sadece her zamanki gibi 🤬

kaan

5li çeteye aynı ihale parasını ödeyin. sizde kurtulun bu külfetten, bina da kurtulsun bu eziyetten. sonra yapılır zamanla. aceleye gerek yok