Görüş Bildir
Haberler
TİSK Başkanı Akkol'dan Asgari Ücret Açıklaması: Teklifimiz En Az 3 Bin 500 Lira

TİSK Başkanı Akkol'dan Asgari Ücret Açıklaması: Teklifimiz En Az 3 Bin 500 Lira

Batuhan
10.12.2021 - 08:45

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol, dün yapılan üçüncü toplantı sonrası yapılan açıklamalardan sonra ortaya çıkan sayılar hakkında bir açıklama yaptı. Akkol asgari ücret için en az 3 bin 500 lira önerdiklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Akkol, 2022 asgari ücreti için 3 bin 100 lira teklif etmediklerini, işverenin fedakarlık yapacağını, işçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade etti.

"Yedi puan üzerine çıktık resmi enflasyonun"

"Yedi puan üzerine çıktık resmi enflasyonun"

TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne ‘Ne yapılabilir’ diye çalışıyoruz” diyen sendika başkanı, en az 3 bin 500 lira teklif ettiklerini dile getirdi.

Akkol şöyle devam etti: “Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir. (İşçilerin TÜİK’e güvenmediği söylendiğinde…) Onun için ‘Yüzde 21’i verelim, çıkalım’ demiyoruz. Oradan başlıyoruz. Bakın, geçen yıl işçi masada yoktu. İşverenle devlet imzaladı. Yedi puan üzerine çıktık resmi enflasyonun.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
16
5
3
2
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

içimden size deli gibi çılgınlar gibi sövmek geçiyor 2.5 kilo pirinç 40-50 lira arasına gelmiş mercimek olmuş anasının gözü sizde ne vicdan ne haysiyet var.

Fatih Akman

3500 diye masaya oturursan ne almayı beklersin ?? arkadaş bugun asgari ücrete yuzde 50 zam yapsan yılbasında yüzde 35i zaten eriyor benim gibi mikro seviyede... Devamını Gör

ToksiN06

Kendileri bir dünya maaş alırken bizlere bu rakamı layık görenlere ve hala onları destekleyenlere lanet olsun!!!