Görüş Bildir
Haberler
TİP Genel Başkanı Erkan Baş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Erkan Baş'ın Hayatı ve Biyografisi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Erkan Baş'ın Hayatı ve Biyografisi

Elif
11.05.2023 - 17:19

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Yaptığı açıklamalarla çok konuşulan Baş, 2023 genel seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı adı altında seçime gireceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nı desteklediklerini açıklayan Baş'ın hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor.  Peki Erkan Baş kimdir, kaç yaşında, nereli? Erkan Baş'ın eğitimi ve mesleği? İşte siyasi kariyeri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkan Baş Kimdir?

Erkan Baş Kimdir?

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 yılında Almanya Batı Berlin'de dünyaya geldi. Yugoslavya göçmeni Boşnak kökenli bir aileden gelen siyasetçinin babası Almanya'da çalışan işçilerden biriydi. Annesi ise bir süre tekstil işçiliği yapmıştır.

Erkan Baş'ın Eğitimi Ne?

Erkan Baş'ın Eğitimi Ne?

Bir süre Almanya'da yaşayan Erkan Baş, 7 -8 yaşlarında ailesiyle birlikte Türkiye'ye döndü. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Lise eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde eğitim görmeye başladı. Ancak siyasi nedenlerden dolayı bu bölümden ayrılarak edebiyat fakültesine geçti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünü bitirdi.

Üniversite eğitiminin ardından aynı okul ve bölümde yüksek lisans çalışmalarında bulundu. Aynı zamanda Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi'nde genel yayın yönetmeni olarak görev aldı. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı.

İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparken okulun yemekhanesinin özelleştirmelerine karşı yemekhanede çalışan işçilerin eylemlerine katılarak disiplin cezası aldı ve yüksek lisans eğitimine devam edemedi.

Erkan Baş'ın Siyasi Kariyeri

Erkan Baş'ın Siyasi Kariyeri

Erkan Baş, gençlik yıllarında Sosyalist İktidar Partisi'ne üye oldu. Daha sonra kurulan Türkiye Komünist Partisi'nde çeşitli görevlerde bulundu. Hatta partinin il sekreterliğinde yer aldı. TKP'nin Örgüt Bürosu ve Merkez Komitesi içerisinde yer aldı.

2009 senesinde yapılan Türkiye Komünist Partisi'nin olağan kongresinde genel başkan seçildi. TKP'de yaşanan ayrılıklar sebebiyle 2014 yılında Halkın Türkiye Komünist Partisi tarafına geçti ve genel sekreter oldu. 2017 yılında Türkiye İşçi Partisi'ni kuran Baş, 2018 yılında HDP'den milletvekili adayı oldu. Ancak kısa bir süre sonra Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

Çeşitli haber sitelerinde yazıları yayımlanan Erkan Baş'ın Yaşamak İçin Sosyalizm isminde kitabı da bulunuyor.

Erkan Baş Evli mi, Çocuğu Var mı?

Erkan Baş Evli mi, Çocuğu Var mı?

Türkiye İşçi Partisi genel başkanı Erkan Baş, evlidir ve iki çocuğu vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
11
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın