Görüş Bildir
Haberler
Times: İngiltere'de Beş Müslümandan Biri IŞİD'e Sempati Duyuyor

Times: İngiltere'de Beş Müslümandan Biri IŞİD'e Sempati Duyuyor

Onedio Medya
24.11.2015 - 10:37 Son Güncelleme: 24.11.2015 - 18:15

İngiliz Times gazetesinin bugün sayfalarına taşıdığı bir kamuoyu araştırmasına göre, İngiltere'de yaklaşık her beş Müslümandan biri ülkeden ayrılıp Suriye'ye savaşmaya gidenlere sempatiyle bakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Times'taki Faisal Hanif imzalı haberin başlığı, 'İngiltere'de her beş Müslümandan biri IŞİD'e sempati duyuyor'.

Haberde, The Survation adlı kamuoyu şirketinin araştırmasına yer verilmiş.

Araştırmaya katılan ve İngiltere'de yaşayan 1000 Müslümandan yüzde 19'u, 'Suriye'deki savaşçılara katılmak için İngiltere'den ayrılanlara' en azından bir nebze de olsa sempati duyduklarını söylemiş.

18-34 yaş arası Müslüman gençlerde ise bu oran yüzde 25.

Araştırmaya katılanların yüzde 5'i 'Suriye'deki savaşçılara katılmak için İngiltere'den ayrılanlara' çok fazla sempati duyduklarını vurgulamış.

Yeni hava saldırılarına destek yok

Yeni hava saldırılarına destek yok

Araştırmaya katılanların yine sadece yüzde 19'u, IŞİD'e Irak'ın yanı sıra Suriye'de de hava saldırıları düzenlenmesini isteyen İngiltere Başbakanı David Cameron ile aynı fikirde.

Kamuoyu araştırmasının sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından 200'e yakın Müslüman din adamı Times'a bir mektup göndermiş.

Din adamları IŞİD'in, her toplumda barış ve uyum için temel bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, örgütün üstlendiği Paris saldırılarını kınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İslam adına şiddete başvurulması son derece üzücü"

"İslam adına şiddete başvurulması son derece üzücü"

Mektupta şu ifadeler de yer alıyor:

'İslam adına şiddete başvurulması son derece üzücü.'

Times'taki haberde İngiltere'de bazı çevrelerin, The Survation şirketinin araştırmasının güvenilirliğini sorguladıkları da belirtiliyor.

Bu duruma gerekçe olarak ise İngiltere'den ayrılarak Suriye'de IŞİD saflarında veya Şii milisler ve Kürtlerle birlikte savaşanlar arasında herhangi bir ayırım yapılmaması gösteriliyor.

BBC için Şubat ayında yaptırılan bir kamuoyu araştırmasına katılan ve İngiltere'de yaşayan Müslümanların sadece yüzde 8'i, IŞİD ve El Kaide için savaşanlara sempati duyan birini tanıdıklarını söylemişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
3
1
0
0
0