Görüş Bildir
Haberler
TikTok'ta Mavi Tik Nasıl Alınır? İşte TikTok Mavi Tik Almak İçin Gerekli Olan Adımlar...

TikTok'ta Mavi Tik Nasıl Alınır? İşte TikTok Mavi Tik Almak İçin Gerekli Olan Adımlar...

Müge Kakşi
13.09.2021 - 07:30

Diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olan TikTok kullanıcılarına kısa ve eğlenceli videolar yapma imkanı sunuyor. 2016 yılında ByteDance şirketi tarafından piyasaya sunulan TikTok 4 yıl gibi kısa bir sürede sosyal medya devi olan uygulamalar arasında yerini aldı. Küçük büyük birçok yaş grubu tarafından kullanılan TikTok'ta fenomen olma ve para kazanma gibi olanaklarda bulunuyor. Bu gibi durumlar söz konusu olduğunda akla ilk gelen şey mavi tik oluyor. Peki, TikTok'ta mavi tik nasıl alınır? Sorunun cevabı haberimizin detaylarında...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Douyin adıyla 2016 yılında Çin'de kurulan fenomen sosyal medya uygulaması TikTok daha sonradan uygulamanın tutulmasıyla global piyasaya uygun bir isim olması için adını TikTok olarak belirlemiştir. Müzikli videolar yapmaya olanak tanıyan TikTok'ta çeşitli video araçlarıyla birbirinden farklı konseptlerde videolar yapmak mümkün. Ayrıca TikTok'ta yapılan videoların çoğu bir akım haline gelerek diğer sosyal medya uygulamalarında da çokça paylaşılıyor. TikTok'ta fenomen olmakta başarılı videolarla mümkün. Ayrıca fenomenliğin ilk adımlarından biri olan mavi tikin nasıl alınacağı ise merak ediliyor. İşte TikTok'ta mavi tik alma işlemleri...

TİKTOK'TA MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok'ta birçok fenomen mavi tik veya mavi rozet almaya çalışıyor. Fakat TikTok'ta mavi tik alabilmenin bazı kriterleri mevcuttur. Bu kriterler şu şekilde:

  • Hesabın doğrulanmış bir e-posta adresi ve telefon numarasına bağlı olması şarttır.  

  • Sürekli kullanılan aktif bir hesap olmasının yanında eğlenceli ve daha çok trenlerden seçilen video konseptlerinin yapılmış olması mavi tik almayı kolaylaştırır.

  • Takipçi sayısının fazla olması, gerekir.

  • Videoların düzgün olması ve hashtagli olması da popülerlik açısından önemlidir. 

  • Düzenli olarak her gün içerik paylaşılması da mavi tik almanızı hızlandırır.

  • Videoların beğenilerinin organik ve fazla olması gerekmektedir.

  • TikTok arama kısmında aratılıyor olmanız da mavi tik almak açısından önemlidir.

  • Tanınmış bir isim örneğin şarkıcı, oyuncu, siyasetçi vs gibi ünlü isimler olmak mavi tik almayı kolaylaştırır.

  • Özgün içerikler ve eğlenceli videolar dikkat çekerek popülerliği arttırır.

  • Videoların izlenme sayısının yüksek olması gerekmektedir.

Tüm bu maddelerden hepsi olmasa bile çoğunluğunun sağlanmış olması mavi tik almanızı kolaylaştırır. Saydıklarımızdan özetleyebileceğimiz gibi TikTok'ta mavi tik alabilmek için aranan en önemli kriter gerçek bir kişi olmak ve popüler bir hesaba sahip olmaktadır.

Bunların ardından TikTok mavi tik almak için yapmanız gereken tek şey TiKTok'a başvuruda bulunmak. TikTok'un ana sayfasında bulunan geri bildirim kısmından veya TikTok'a mail atarak başvuruda bulunabilirsiniz. Yazdığınız yazının ingilizce olması gerekmektedir. Ayrıca mavi tik almak için yazacağınız bu metinde neden mavi tik almanız gerektiği anlaşılır ve güzel bir dille anlatarak metninizi yollayın. Ardından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra mavi tik rozetini almaya hak kazanmanız durumunda mavi tikiniz profilinizde görünecektir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
5
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın