Görüş Bildir
Haberler
TikTok Hesabı Nasıl Dondurulur? TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

TikTok Hesabı Nasıl Dondurulur? TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

Müge Kakşi
10.09.2021 - 10:09

İlk adı Douyin olan ve 2016 yılında Çin'de kullanılan TikTok kısa sürede büyük bir başarı gösteren sosyal medya uygulaması oldu. Diğer uygulamalardan farklı olarak eğlenceli videolar yapma, paylaşma ve canlı yayın açma gibi özellikleri bulunan TikTok Endoznezya'da yayılmaya başlamasının ardından dünya piyasasına sunulabilir bir isim olması için TikTok adını almıştır. Ününün yayılmasının ardından TikTok hesabı açan kişilerden bazıları TikTok hesaplarını silmek veya dondurmak istiyor. Peki, TikTok hesabı nasıl silinir? TikTok hesabı nasıl dondurulur? Tüm bu soruların cevapları haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ByteDance şirketi tarafından 2016 yılında piyasaya sürülen TikTok kısa süre içerisinde önce Asya Bölgesi'ne daha sonrada dünyanın birçok ülkesine yayılarak oldukça popüler sosyal medya uygulamaları arasına girdi. Bir kısa video yapma uygulaması olarak bilinen TikTok kullanıcılarına videoları farklı hale getirebilmeleri için tüm araçları uygulamanın içerisinde sunuyor. Daha çok müzikal tarzda videoların olduğu TikTok popülerleşmesinin ardından kullanıcılarının para kazanmasına da imkan tanıyor. Bu sosyal medya uygulamasını sevenler olduğu gibi kullandıktan sonra bırakmayı tercih edenler de oluyor. İşte TikTok'u kullanmaktan vazgeçenler için TikTok hesabını silme ve dondurma işlemlerine dair tüm detaylar...

TİKTOK HESABI NASIL SİLİNİR? TİKTOK HESABI NASIL DONDURULUR?

2021 yılı içerisinde 689 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan TikTok şuanda toplam 141 ülkede aktif olarak kullanılmaktadır. 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde büyük bir başarı elde eden TiktTok'un sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de mevcut. TikTok hesabı açıp sonradan silmek isteyenlerin uygulama üzerinden birkaç adım izlemesi yeterli oluyor. 

Ayrıca TikTok hesabı silme işlemi varken TikTok hesabı dondurma işlemi uygulama üzerinde yoktur. Ancak TikTok hesabını dondurmak yani bir süreliğine kapatmak istiyorsanız TikTok hesabı silme işlemi yaparak sildikten sonra TikTok'un size tanıdığı 30 gün süreyi kullanıp uygulamaya geri dönebilrsiniz. Fakat eğer 30 günü geçirirseniz TikTok hesabınız kalıcı olarak silinir.

TikTok hesabı silmek için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle telefonunuzdan TikTok uygualmasını açın.

  • Ardından eğer hesabınıza giriş yapmadıysanız kullanıcı adınızı ve TikTok şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapın.

  • Ardından açılan ana sayfanın sağ alt köşesinde bulunan profil resminizin olduğu bölüme tıklayın.

  • Açılan sayfa profil sayfanız olup bu sayfada sağ üst köşede bulunan üç çizgi sembolüne tıklayın.

  • Ardından açılan ekranda en üstte bulunan 'Hesabı Yönet' sekmesine tıklayın.

  • Yönlendirildiğiniz sayfada en altta bulunan 'Hesabı Sil' yazısına tıklayın.

  • Ardından hesabı silmekle ilgili çıkan yarı metinin okuyarak metnin aşağısında bulunan 'Devam Et' butonuna tıklayarak hesabınızı silebilirsiniz.

  • Eğer hesabınızı sildikten sonra bu durumdan vazgeçerseniz 30 gün içerisinde kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın