Görüş Bildir
Haberler
Termik Santral Yapılmasına Karşı Çıkılan Bölge 'Tabiat Parkı' İlan Edildi

etiket Termik Santral Yapılmasına Karşı Çıkılan Bölge 'Tabiat Parkı' İlan Edildi

ATKN
23.10.2016 - 23:52 Son Güncelleme: 24.10.2016 - 01:12

Samsun'un Terme ilçesinde Gölyazı Gölardı bölgesine yapılması planlanan ve ilçe sakinleri ile Belediye Başkanı Şenol Kul'un karşı çıktığı termik santral projesi iptal edildi. Bölgedeki 563 hektarlık alan 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun'un Terme ilçesinde özel bir firma tarafından ithal kömürle çalışacak 680 megavatlık termik santral kurulmak istenmesi üzerine yaklaşık 73 bin nüfuslu ilçeden tepkiler yükseldi. Belediye Başkanı AK Partili Şenol Kul da ilçesine santral yapılmaması için mücadele başlattı.

Santral ile ilgili hukuki süreç geçen yıl tamamlandı

Santral ile ilgili hukuki süreç geçen yıl tamamlandı

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre kömürünün Kolombiya, Rusya, Güney Afrika'dan getirilmesi planlanan, saatte 225 ton, yılda 1 milyon 620 bin ton kömür ve saatte 100 bin metreküp su kullanılacağı hesaplanan santral ile ilgili hukuki süreç geçen yıl tamamlandı.

Greenpeace'nin de destek verdiği, Terme Çevre Platformu öncülüğünde kitlesel çalışmalar gerçekleştirilen eylemler ile ÇED sürecinin iptal edilmesi için bakanlığa gönderilen 25 bin dilekçe olumlu sonuç verdi.

Greenpeace'nin de destek verdiği, Terme Çevre Platformu öncülüğünde kitlesel çalışmalar gerçekleştirilen eylemler ile ÇED sürecinin iptal edilmesi için bakanlığa gönderilen 25 bin dilekçe olumlu sonuç verdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, termik santralle ilgili ÇED sürecini sonlandırdı. 

Bakanlık tarafından gönderilen yazıda 1'inci İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’nda Terme Belediyesi tarafından termik santralin yapılmaması için sunulan gerekçeler nedeniyle ÇED sürecinin sonlandırıldığı belirtildi.

563 hektarlık alan tabiat parkı ilan edildi

563 hektarlık alan tabiat parkı ilan edildi

Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin geleceğinin '3T' olarak nitelendirdiği 'Tarım, Turizm ve Ticaret'e bağlı olduğunu belirterek, Gölyazı Gölardı bölgesinde 563 hektarlık alanın tabiat parkı ilan edilmesini sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın destek verdiği alan 'Amazon Tabiat Parkı' olarak ilan edildi. 

Tarihte Amazon Kadın Savaşçıları'nın oturduğu bölge olarak da bilinen Terme'nin bir dünya markası olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Şenol Kul, bölgenin bitki örtüsü, yaban hayat özelliği ve manzara güzellikleri ile tabiat parkı potansiyeline fazlası ile sahip olduğunu belirterek, şöyle dedi:

'Buranın büyük bir potansiyeli var'

'Buranın büyük bir potansiyeli var'

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul

'Buranın büyük bir potansiyeli var. Ortaya çıkarılmamış değer ve güzellikleri var. Bölgemizde doğa turizminin gelişmesine katkı sağlayacak. Arzu ediyoruz ki, Terme'de yeni başlayan turizm faaliyetleri bir görüp bir çay içip gidilecek şekilde olmasın. Bu tür sosyal tesislerle ekonomik değeri olan yerlerle ilçemize yerli yabancı turist gelsin. Hem kendi dinlensin, hem de daha çok ekonomik canlılık oluştursun. 

Terme ilçesinin ekonomi ve turizmine katkı sağlayacak önemli bir proje olacak. Terme Gölyazı Mevkii'nde yapılması planlanan çalışmalara katkı ve desteklerinden dolayı da Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz. Amazon geçmişi, 243 çeşit kuş türü, endemik bitkileri, su basar ormanları ve eşsiz bir güzellikte kumsalları ile Terme, dünya markası olacak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düzenlenen protokol ile bölgenin Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini de açıklayan Başkan Şenol Kul, 'Burada 37 hektarlık alanda sülün doğal ortamında yetişiyor. Ayrıca belediye kuş gözlem evi ve yol yapım çalışmalarına da başladı. Biz de Terme Belediyesi olarak sosyal tesis, plaj ve kumsalını yapıyoruz. Ayrıca bu bölgeye 40 hektarlık alan içerisine de yılkı atlarını toplayıp onları koruma altına alacağız' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
437
147
16
6
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın