Görüş Bildir
Haberler
Tepebaşı Gençlik Merkezi'nin Müdavimi Olmak Hiç de Zor Değil Dedirten 11 Sebep

Tepebaşı Gençlik Merkezi'nin Müdavimi Olmak Hiç de Zor Değil Dedirten 11 Sebep

Mustafa Karaçıray
11.09.2014 - 14:12 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 14:59

Hadi canım, bedava mıymış burası? Cidden mi?

Evet, merkezimizdeki tüm hizmetler bedava! Ne istiyorsanız yapmakta serbestsiniz. Bu arada, şehrin muhtelif yerlerinde taklitlerimizi görebilirsiniz, sizden ricamız, taklitlerimizden sakınmanız. Ayrıntılara geliyorum, takipte kalın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evet abi ya, harbi bedavaymış!

1. Evet abi ya, harbi bedavaymış!

Bakmakta olduğunuz fotoğraf, merkezde gerçekleştirdiğimiz geleneksel kahvaltı günlerinden sadece biri. Sık sık oluyor böyle etkinlikler, seni de aramızda görürsek çok seviniriz!

2. Nedir peki bu merkez, ne iş yapar?

2. Nedir peki bu merkez, ne iş yapar?

Merkezimizden bahsedelim şimdi kısaca. 2011 yılının Temmuz ayında Bağlar'da açıldık, hani Espark'tan sola dönüyorsun, ilerleyince Anadolu Üniversitesi var, işte o şehrin en işlek caddesi yea:) Ha bu arada, bir merkezimiz daha açıldı bu yıl, bi arka sokakta o da, ona da geleceğiz ama gel, biraz daha konuşalım.

3. Katılımcıyız, demokratiğiz, ama kompleksli değiliz!

3. Katılımcıyız, demokratiğiz, ama kompleksli değiliz!

Aslında temel amaçlarımızdan biri, gençlerin, demokratik ve katılımcı bir kültürü benimsemeleri ve bu doğrultuda gerek sosyal gerek kültürel alanlarda sorumluluk almaları. Hepimiz gönüllüyüz mesela, çok da mutluyuz. Bu fotoğraf 2014 yılından, Bursa'dan. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi ziyaretinden. Hem eğlenmiş, hem gezmiş, hem de gerçekten faydalı bilgiler edinmiştik.

4. Abi Polonya'da erik, incir, üzüm sudan ucuzmuş ya bunlar!

4. Abi Polonya'da erik, incir, üzüm sudan ucuzmuş ya bunlar!

Bu fotoğrafa çok iyi bak sevgili liseli/üniversiteli/okuyan/okumayan genç arkadaşım! 'Ya abi benim İngilizcem iyi de ortalamam tutmuyor, yoksa ben Polonya'ya giderim.' ya da 'Yurtdışı iyi de abi, nasıl giderim bilmiyorum, bi yol gösteren de yok ki,' gibi serzenişlere sahipsen, seni merkezimize bekleriz. Merkezimiz sertifikalı Eurodesk noktalarından biri olup, Avrupa Gönüllü Hizmetleri (EVS) birimimiz AB ve Ulusal Ajans'la ortak çalışma yürütüyor. Tek şart 17-30 yaş arasında olman ve gönüllü hizmetlerde bulunmak istiyor olman. Ucuz uçak bileti için de yardım ederiz;)

5. Yarım kilo fazlam var, biraz nefes açmam lazım, vesaire?

5. Yarım kilo fazlam var, biraz nefes açmam lazım, vesaire?

'Yaa geçen çok güzel bi elbise aldım ama birazcık göbeğim var ya, giyemiyorum.' mu diyorsun, yoksa senin de benim gibi spordan tek anladığın 3 aylık spor salonu kaydı yaptırıp da 3(üç) gün bile gitmemek mi? Sen de gel, ne olursan ol, zayıf ol, iri ol, güçlü ol, yine gel! Spor salonumuzda profesyonel hocalarımız eşliğinde protein tozuna süt almana gerek kalmadan vücudunu şekillendirebilirsin. Pilates (PLATES?) de var, ha bi de ücretsiz! Eşofmanını al gel, arkasına çayın da bizden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biraz da ciddileşelim, sosyal sorumluluk.

6. Biraz da ciddileşelim, sosyal sorumluluk.

Çok mu hissizleştin, çok mu durgunsun, kendini işe yaramaz mı hissetmeye başladın, biz de öyleydik elbet. Bekleme, bize katıl, sosyal sorumluluk projelerimize dahil ol, insanlara elinden gelen yardımı yap! Başta çıkarcı bir düşünce gibi gelse de öyle değil, yardım etmek, mutluluğunu yaşamak siz Amerikalılar ne diyor, win win situation! Sırf bu da değil ki, bir projeniz mi var, aksayan şeyleri görme kabiliyetine mi sahipsiniz, gelin yazalım projenizi, yardımcı olalım, kitleleri uyandıralım!

7. Ciddileşemiyoruz, çok şeyiz, şey işte...

7. Ciddileşemiyoruz, çok şeyiz, şey işte...

Ekim ayında başlayacak. Peki ne başlayacak? Tabi ki sıcak çorba ikramı! 'Abi gel ya şurdan gidip birer işkembe içelim de öyle gidelim,' mi diyorsun. Deme abi, kokar sarımsak sarımsak koca amfi! Gel biz sana mercimek verelim, ezo verelim, bak Sadoş Ablamıza, bolkepçe lokantası maşallah! Hem hasta olduğunuzda da bekleriz, Sadoş Ablamız bilumum bitki çayıyla akşama kalmadan çivi gibi yapar sizi!

8. Tiyatro, Kültür, Sanat, Eskişehir? Tepebaşı Gençlik Merkezi?

8. Tiyatro, Kültür, Sanat, Eskişehir? Tepebaşı Gençlik Merkezi?

Bakmayın tiyatro fotoğrafı koyduğuma, eğlenirken fotoğraf çekmeyi unutuyoruz, başka bulamadım. Tiyatro grubunuz mu var, buyrun bekleriz, her türlü çalışma ortamınız, arada demli çayınız da bizden. Tiyatro mu öğrenmek istiyorsunuz, yaratıcı drama hocamız size her konuda yardımcı olacaktır. Şan dersleri, enstrüman dersleri, diksiyon dersleri, her şey var. Maket uçak yapmayı bile öğrendik.

9. TGM'yle kirlenmek daha güzel!

9. TGM'yle kirlenmek daha güzel!

Spotçu spotçu dolaşana kadar, gidip bi çanta paraya çamaşırını yıkatana kadar, getir çamaşırlarını bizim Yeni Merkez'e (arka sokakta olana) kendin yıka, kendin kurut. Evet, evet, kurutma makinesi bile var.

10.

10.

Yaptıklarımızı, yapmak istediklerimizi az çok öğrendin. Eğleniyoruz, yardımlaşıyoruz, paylaşıyoruz, öğreniyoruz, gerektiğinde haddimiz olmadan öğretiyoruz, bize katacağın her şeye şiddetle ihtiyacımız var! Biz hafta içi her gün merkezdeyiz, buyur gel, konuşalım, çayımızı iç, kahvemizi iç, misafirimiz ol. Sonra kendi misafirlerini ağırla! 'Ben şimdiye kadar neredeydim ya,' deme, gel, şimdi aramıza katıl. Her zaman bekleriz! 

sosyal medya hesaplarımız:

https://twitter.com/ESKTGM

https://www.facebook.com/esktgm

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?