Görüş Bildir
Haberler
Tembeller İçin Geleceğin İcadı: Katlama Özelliği Olan Çamaşır Makinesi

Tembeller İçin Geleceğin İcadı: Katlama Özelliği Olan Çamaşır Makinesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

2008’de bir araştırma projesi olarak başlayan Laundroid, çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra katlayarak işinizi kolaylaştırıyor.

Çamaşır makinesinin teknolojisi, görüntü işleme ve robot teknolojisini bir araya getiriyor. Her kıyafetin katlanma şekli farklı olacağı için, makinenin öncelikle ürünü tanıması gerekiyor. Küçük bir detay: Tişört ve pantolon gibi her türlü kıyafeti katlayabilse de, teknoloji henüz çorapları katlamaya yeterli değil.

Bu harika çamaşır makinesinin tamamen dolu halde kullanılması durumunda yıkama ve katlama işlemlerinin yaklaşık yedi saat süreceği tahmin ediliyor. Bu da gece yatarken makineye attığınız kirli çamaşırlarınızın uyandığınızda tertemiz ve katlanmış halde sizi bekleyeceği anlamına geliyor.

Fikir sahibi firma Daiwa House, elektronik şirketleri Panasonic ve Seven Dreamers ile 2009 yılında iş birliği yapmıştı . Bu ortak projeleri için gelecek sene ön sipariş almaya başlamaları, 2017’de ‘beta’ makineleri satışa çıkarmaları, 2019’da ise bu teknoloji harikası ile tam anlamıyla tanışmamız bekleniyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/07/la...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
16
8
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eylüldeçay

Çalışan bir bayan olarak harika bir ürün. Zaten çamaşır makinesi ile bulaşık makinesini bulan kişiler he rgün bir çok kişiden dua almaktalar. Hani cehennemli... Devamını Gör