Görüş Bildir
Haberler
Telefonunuzdan Fotoğraf Silmek Yetmiyor

Telefonunuzdan Fotoğraf Silmek Yetmiyor

Pchocasi
04.09.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 18:03

Telefonunuzdan Fotoğraf Silmek Yetmiyor

Yaklaşık 2 – 3 gün önce dünya yıldızlarının iCloud hesapları hacklenip çıplak fotoğrafları paylaşıldı. Peki fotoğrafları telefondan silmek sizce yeterli mi ?

Siz her ne kadar telefonunuzda yer alan fotoğrafları silerek kurtulduğunuzu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Apple ve Google gibi büyük şirketler telefonlarınızda yer alan fotoğraf ve içeriklerini veritabanlarında saklı tutuyor.

Hollywood ünlülerinin internete sızan çıplak fotoğrafları ile birlikte akıllı telefonların ve iCloud’un güvenliği herkes tarafından akıllarda şüphe bıraktı. Oscar’lı yıldız Jennifer Lawrence ‘ın iCloud hesabından sızan fotoğraflar bir gerçeği de ortaya serdi; fotoğrafları telefondan silseniz de şirketlerin veritabanında saklanıyor.

CLOUD SERVİSLERİNİ KULLANMAYIN

Apple ekibinin Cloud servisi gibi programlar ile uygulamaların hayatı kolaylaştırmalarının yanı sıra, bu şekilde fotoğraflarınızın başkalarının eline geçmelerine neden olabiliyor. O yüzden bulut ve depolama uygulamalarını kullanırken bir kez daha dikkat etmek gerekiyor.

TELEFONDAN SİLDİĞİNİZİ SANABİLİRSİNİZ

iCloud gibi uygulamaları kullanırken kaydedilen tüm içerikleriniz otomatik olarak veritabanına kaydedilir. Bu nedenle telefonunuzdan sileceğiniz bir fotoğraf veya içeriği sildiğinizi sanarsınız ancak yanılırsınız. Çünkü bu tür uygulamalar kullanıcıların tüm içeriklerini kaydederek adım adım izleme işlemi yapabilir.

SIRF ÇALMAK İÇİN PROGRAMLANAN UYGULAMALAR

iCloud, One Drive gibi uygulamaların yanı sıra Play Store ‘da yer alan oyun ve uygulamaların yüklemek istenildiğinde karşımıza çıkartmış oldukları izinlerde telefonunuza verilen erişim ile yeterli olabiliyor.

Yani bir oyun yüklediğinizi varsayın, bu oyun sizden kişisel bilgilere ulaşma, arama kaydını görme, kamera ve mikrofonu kullanma ve telefon rehberini okuyabilme gibi izinleri verdiğinizde güvenilir olmayan firmalar başınıza iş açabilir.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/telefonunuzda...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın