Görüş Bildir
Haberler
Telefon ya da Notebook Piliniz Mahremiyetinizi Tehlikeye Atabilir

Telefon ya da Notebook Piliniz Mahremiyetinizi Tehlikeye Atabilir

Bilgi Çağı
05.08.2015 - 12:41 Son Güncelleme: 05.08.2015 - 12:42

Telefon ya da Notebook Piliniz Mahremiyetinizi Tehlikeye Atabilir

Paranoyak olmamak için aslında çok az neden var. Mesela internette dolaşırken açtığınız pencereler gerçekten güvenli mi diye bir düşünün… Düşünün çünkü yeni bir makaleye göre, akıllı telefonlarınızdan veya dizüstü bilgisayarlarınızın pilleri güvenliğinizi tehlikeye atabiliyormuş.

Mashable’daki habere göre, bir HTML5 özelliği olan ve pil durumu konusunda kullanıcıyı bilgilendiren Battery Status API, internet sitelerinin de sizin pil durumunuzu takip edebilmesini ve böylece kısa süreyle de olsa sizi izleyebilmesini sağlıyor. Üstelik Tor kullanılsa bile izleyebildiği yine aynı makalede iddia ediliyor.

Bu nasıl oluyor: Battery Status API, cihazınızın pil durumuyla ilgili farklı bilgi parçalarını –pil seviyesi, şarj süresi, kalan şarj süresi vb- biraraya topluyor. Her bir cihaz için farklı olan bu bilgi demeti potansiyel saldırganlar için bir nevi ‘parmak izi’ oluşturuyor ve sizi internette ‘ortada bırakıyor’. Riskin en yüksek olduğu grup da haliyle eski ve ömrünün son demlerinde sürekli şarj edilmeye muhtaç olan cihazlar.

Lukasz Olejnik, Güneş Acar, Claude Castelluccia ve Claudia Diaz tarafından hazırlanan makaleye dair detaylar ilk olarak Guardian’da yayınlanmış.

Araştırmacılara göre bu açığı kapatabilmek zor değil. Pil durumunuza dair bilgileri mümkün olduğunca az detaylandırmak bile çözüm olabilir.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/telefon-ya-da-no...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın