Görüş Bildir
Haberler
Tekin Bingöl Kimdir? CHP Ankara Milletvekili Adayı Tekin Bingöl'ün Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Tekin Bingöl Kimdir? CHP Ankara Milletvekili Adayı Tekin Bingöl'ün Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Bahadır
09.04.2023 - 12:26

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan milletveki seçimlerinde partilerin aday listeleri belli olmaya başladı. CHP'nin başkent Ankara'daki milletvekili aday listesinde üçüncü bölgenin ilk sırasında Tekin Bingöl yer aldı. Tekin Bingöl'ün adaylığının açıklanmasının ardından vatandaşlar, siyasetçinin hayatına dair araştırmalarına başladı. Peki, Tekin Bingöl kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Tekin Bingöl'ün hayatı ve siyasi kariyeri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekin Bingöl kimdir?

Tekin Bingöl kimdir?

Tekin Bingöl, 1 Ağustos 1955'te Bitlis'te doğdu. Lisans eğitimini Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Üniversite mezuniyetinin ardından Bitlis Köy Hizmetleri'nde hekimlik yaptı. Siyasete atılmadan önce de özel şirketlerde yönetici pozisyonunda görev aldı. Bingöl, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Tekin Bingöl'ün siyasi kariyeri

Tekin Bingöl'ün siyasi kariyeri

Siyaset hayatı, 1984 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ye Üyeliği ile başladı. SHP-CHP birleşmesiyle birlikte CHP’de devam etti. 2005 yılında Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. Partinin 31. ve 2010 yılında yapılan 32. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeliğine seçilerek Genel Sekreter Yardımcılığı görevi üstlendi. 23. Dönemde Ankara Milletvekilli seçilerek, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. 34. Olağan Kurultayda yeniden parti meclisine seçildi. 30 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinden sonra yapılan MYK değişikliğinin ardından Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 25. ve 26. Dönemde yeniden Ankara Milletvekili seçildi. 18. Olağanüstü Kurultay'da ve 35. Olağan Kurultay'da parti meclisine seçilen Tekin Bingöl, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini halen sürdürmektedir.

Bakanlık teklifi

Bakanlık teklifi

Ağustos 2015 tarihinde Tekin Bingöl, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi gönderilen beş CHP'li politikacı arasında yer aldı. Diğer beş CHP'li gibi Bingöl de Davutoğlu'nun gönderdiği bakanlık teklifini reddetti. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar meclise girdi.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın