Tek Bir Kunduz 1600 Evi Karanlıkta Bıraktı: Tüm Kabloları Kemirmiş
Bosna Hersek'in kuzeyinde, Prnjavor ve Stanari bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisinin nedeni bir kunduz çıktı. Elektrik dağıtım şirketi Elektrokrajina'ya göre hayvan, otoyolun altından geçen hattaki altı yeraltı kablosunu kemirip kopardı. Kesintiden yaklaşık 1.600 kullanıcı etkilendi.
Detaylar 👇
Kaynak: Klix.ba
Elektrokrajina'ya göre Štrpci hattındaki arızanın nedeni, altı yeraltı kablosunu kemiren bir kunduz oldu.
Elektrokrajina'nın açıklamasına göre arıza, 11 Ekim Pazar günü saat 21.30 sularında orta gerilim hattında meydana geldi. Şirket, arızaya büyük bir kemirgen olan kunduzun neden olduğunu, hayvanın hattın yeraltı bölümündeki altı kablonun tamamını kemirip kopardığını bildirdi. Hat, Banja Luka-Doboj otoyolunun altından geçiyor.
Kesinti, Prnjavor'un Štrpci yerleşiminden Stanari'nin Brestovo ve Mitrovići köylerine kadar uzandı.
Arıza nedeniyle Prnjavor'un Štrpci yerleşimi ile Stanari belediyesine bağlı Brestovo ve Mitrovići köylerindeki yaklaşık 1.600 kullanıcı elektriksiz kaldı. Bazı haberlerde sayı '1.600'den fazla' olarak geçiyor. Elektrokrajina, Prnjavor'daki ekiplerin 'karmaşık arıza' olarak tanımladığı kesintiyi gidermeye çalıştığını belirtti.
Kablolar otoyolun altında olduğu için onarım zorlaşıyor ve elektriğin ne zaman geleceği belli değil.
Elektrokrajina, altı kablonun değiştirilmesi için ağır iş makinelerinin gerektiğini, bunun onarımı ve normal elektrik dağıtımının yeniden sağlanmasını geciktirdiğini açıkladı. Şirket, kullanıcılardan sabır ve anlayış göstermelerini istedi. İlk açıklamalarda elektriğin ne zaman tamamen geri geleceğine dair kesin bir tarih verilmedi.
Klix'te yer alan haberde kunduzun fotoğrafı da kullanıldı. Görselin altında hayvanın 'iş başında yakalandığı' belirtiliyor ve fotoğrafın Elektrokrajina'ya ait olduğu kaydediliyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın